Annonce
Sydjylland

Sandvad i chok: Potentielt kriminelle på Center Sandvad er flyttet ind i al hemmelighed - borgmesteren er rystet

De nye beboere er onsdag flyttet ind på asylcentret i Sandvad i al hemmelighed. Arkivfoto: Anne Cecilie Emmery
I al hemmelighed er de nye beboere på Center Sandvad flyttet ind på centret onsdag 1. december. Borgerne i byen er chokerede og bange, og borgmester Jens Ejner Christensen er rystet.

Sandvad: Udlændingestyrelsen har nægtet at fortælle både Vejle Kommune og borgerne i Sandvad, hvornår de 14 kommende beboere på Center Sandvad ville flytte ind.

Derfor har borgere i byen i flere uger demonstreret foran centret, men onsdag eftermiddag kunne de erfare, at nu var centerets nye beboere flyttet ind i al hemmelighed.

- Vi havde en demonstration klokken 14, og her kom politiet ud til dem, der demonstrerede, og fortalte, at vi skulle vide, at beboerne var flyttet ind, og at vi måske skulle dæmpe os lidt, fortæller Lars Lindholm, som er formand for Hovedkær Lokalråd.

Annonce

Det har bekræfter bare, hvor ligeglade Udlændingestyrelsen er med det hele. Vi havde et møde med dem i går, og de fortalte os ingenting. Jeg har snakket med borgmester Jens Ejner Christensen (V), og han var også helt målløs.

Lars Lindholm

Han er både chokeret og paf over, at beboerne i al hemmelighed er rykket ind på centret.

- Det har bekræfter bare, hvor ligeglade Udlændingestyrelsen er med det hele. Vi havde et møde med dem i går (tirsdag, red.), og de fortalte os ingenting. Jeg har snakket med borgmester Jens Ejner Christensen (V), og han var også helt målløs, siger Lars Lindholm.

Havde håb til det sidste

Både Lars Lindholm og de andre borgere i Sandvad havde til det sidste et håb om og en tro på, at de kriminelle flygtninge alligevel ikke ville flyttet ind på byens asylcenter.

- Jeg havde virkelig ikke troet, at vi ville nå hertil. Jeg er rystet, fordi jeg troede, at vi havde nået at trykke på bremsen. Vi har også indkaldt folk i byen til et akut borgermøde i aften (onsdag, red.), for at drøfte situationen. Folk er bange, og tør ikke længere lade deres børn gå en tur med hunden i byen, siger Lars Lindholm.

Han har endnu ikke mødt nogle af de nye beboere på centret, og han tror heller ikke, at de alle sammen er flyttet ind endnu.

Udlændingestyrelsen har bekræftet overfor Vejle Amts Folkeblad, at en lille gruppe beboere onsdag er flyttet ind på centret, og styrelsen oplyser, at de resterende vil flytte ind løbende over de næste par uger. Udlændingestyrelsen bekræfter, at der er tale om i alt 14 beboere.

Annonce

Det har store konsekvenser

Borgmester i Vejle, Jens Ejner Christensen (V), fik først besked om, at beboerne på asylcentret var flyttet ind, da Lars Lindholm kontaktede ham onsdag eftermiddag.

- Jeg er rystet. Vi havde et dialogmøde med Udlændingestyrelsen i mandags, men her blev det ikke nævnt med ét ord, at de ville flytte ind i dag. Udlændingestyrelsen siger hele tiden, at de ønsker en god dialog, men for mig er der ikke dialog, hvis man ikke fortæller, hvad der sker, siger Jens Ejner Christensen.

Jeg er rystet. Vi havde et dialogmøde med Udlændingestyrelsen i mandags, men her blev det ikke nævn med ét ord, at de ville flytte ind i dag.

Jens Ejner Christensen (V)

Han har flere gange forsøgt at kontakte udlændinge- og integrationsministeren, men får ikke noget svar.

- Jeg ved snart ikke, hvad jeg skal gøre. Det er jo i sidste ende regeringen, der beslutter det her, og som kommune skal vi bare udføre arbejdet, siger han.

Det gode forhold, som der i mange år har været mellem kommunen og Røde Kors, har ifølge ham også lidt meget under sagen.

- Det her har store konsekvenser. Den tillid, der har været bygget op gennem de seneste 15 år, har Udlændingestyrelsen fået nedbrudt på få uger. Det er trist, og det er en mærkelig måde at arbejde på. Det er i hvert fald ikke sådan, vi arbejder med dialog og borgerinddragelse i Vejle Kommune, siger borgmesteren.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Katrine ville være dyrlæge eller frisør. Men synet af en boreplatform fik hende sporet ind på et helt andet fag

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Gammel Fredericia-virksomhed kan juble - overskuddet mere end fordoblet

Erhverv For abonnenter

Seks bogstaver med forkert skrifttype udløser bøde på 20.000 kroner: Statskassen må mangle penge, lyder det fra virksomhedsejer

Fredericia

Procestårne og rør bliver omgivet af vilde blomster  - måske må du også plukke

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tager imod Esbjerg Vikings

For abonnenter

Den perfekte storm har ramt bilbranchen: Bilerne bliver i nærheden af 30 procent dyrere

Fredericia For abonnenter

Det søde er blevet surt: TV-kendt konditor slog stor dej op, men er løbet ind i problemer

Erhverv For abonnenter

Stor kæde åbner i Fredericia: - De fleste kender os fra skruer, men vi er også gode til mange andre ting

Sif og Andreas vil give mere til jorden end de tager: Sådan kom de i gang uden at stifte stor gæld

Erhverv For abonnenter

Da Peter ødelagde ryggen og blevet fyret, stod lokal virksomhed klar med åbne arme og en hjælpende hånd: Nu har de vundet særlig pris

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Erhverv

38-årige Nina Østergaard bliver topchef for Fyns største koncern

Fredericia For abonnenter

Har der været rotter nær dig?: Stort kort viser hvor, der er blevet spottet flest rotter og rottelort

Fredericia

Modige Mia blåstemplede ny legeplads: Få et kig ind i den nye oase midt i Kanalbyen

Annonce