Annonce
Fredericia

Sankthansbål i Madsby Legepark tændes for sent, mener bedstefar: Nu laves det om

Bålet i Madsby Legepark blev tændt klokken 21.30, men næste år bliver tidspunktet ændret. Foto: Anders Damgaard Holst Pedersen
Hvorfor er der ikke et tidligt sankthansbål i Madsby Legepark? Sådan lyder spørgsmålet fra en bedstefar, som tog hjem med tre skuffede børnebørn, inden bålet blev tændt klokken 21.30.

Fredericia: Sankthansaften slutter med et flot bål.

Men Ole Christiansen og hans børnebørn gik glip af højdepunktet, da der søndag var sankthansfest i Madsby Legepark.

- Bålet blev først tændt klokken 21.30, og det er ikke noget godt tidspunkt for familier med småbørn, siger Ole Christiansen, der bor i Fredericia.

Hans børnebørn er henholdsvis 20 måneder, fire år og otte år. Også deres forældre var med på familieturen til sankthans i Madsby Legepark.

- Vi var nødt til at tage hjem, før bålet blev tændt, for det er langt over børnenes sengetid. Det var der også mange andre, der gjorde. Børnene var jo skuffede over, at de skulle tage hjem. Derfor har jeg en lille bøn til Madsby Legepark. Kunne man ikke næste år lave et lille bål klokken 18.30, så børnene også kan få det med?

Annonce
Sankthansbålet i Madsby Legepark. Foto: Anders Damgaard Holst Pedersen

Legeparken: Det bliver mere børnevenligt

Fredericia Dagblad sendte spørgsmålet videre til Kent Jensen, som er leder for Madsby Legepark og Den Historiske Miniby.

- Det er sjovt, du ringer, for vi har lige diskuteret det i dag, siger Kent Jensen, som godt kan følge Ole Christiansens argument.

Derfor er der planer om at tænde bålet tidligere i 2020.

- Vi vil gerne gøre det mere børnevenligt, siger Kent Jensen, der tiltrådte som leder 1. maj og ikke har været med til at planlægge årets arrangement.

Til næste års arrangement er der også idéer om at lave flere aktiviteter for børn.

- Der er tradition for, at bålet tændes sent, men vi vil gerne lave noget for hele familien. Det er ikke planen at lave et tidligt bål for børnene, men i stedet vil vi nok tænde det store bål lidt tidligere, siger Kent Jensen.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

'Dybt bekymrende': Øget arveafgift er gift for små og mellemstore virksomheder

Læserbrev: Tirsdag 22. oktober forhandlede vi i Folketinget det finanslovsforslag, som regeringen har fremsat for 2020. Et af de emner, der blev grundigt debatteret, var det forfærdelige forslag fra de røde partier om at tredoble generationsskiftebeskatningen af danske familieejede virksomheder. Det er godt for Danmark, at vi har mange veldrevne familieejede virksomheder. Det er faktisk ikke en dårlig ting, sådan som venstrefløjen ellers gerne vil have det til at lyde, når de gang på gang påstår, at "det drejer sig om rige godsejere". Fakta er nemlig, at det overvejende drejer sig om små og mellemstore virksomheder - iværksættere, servicevirksomheder, blikkenslagere, tømrermestre, snedkere osv. Produktion, service og erhverv, altså en helt central del af dansk erhvervslivs dna. Således er det ikke grever, baroner og milliardærer, som vil nyde glæde af succesfuld generationsskifte. 23.000 virksomheder med 300.000 ansatte står foran et generationsskifte inden for de næste 10 år. Det er kun godt, at en lav arveafgift har øget sandsynligheden for, at disse virksomheder kan bevares på den enkelte families hænder i forbindelse med generationsskifte. Selvfølgelig har vi også Lego og Danfoss og et par håndfulde godsejere, som nyder godt af afgiftsnedsættelsen på lige fod med alle andre. Men det er faktisk heller ikke nogen dårlig ting. Danmark ville være et fattigere sted uden Lego og Danfoss - også i kroner og ører! Derfor er det dybt bekymrende, at regeringen nu lægger op til at øge skatten med over en mia. kr. Det er dårligt nyt for dansk erhvervsliv og ikke mindst de 800.000, som er ansat i de familieejede virksomheder. Det er en kortsigtet beslutning, som måske nok på kort bane kan skaffe finansiering til alle de milde gaver, som regeringen og deres røde støttepartier ønsker at tilgodese udvalgte grupper, eksempelvis 300 mio. kr. til overvejende herboende udenlandske børnefamilier på passiv forsørgelse. Naturligvis skal der finde en rimelig beskatning sted, når virksomhedsejere udlodder dele af virksomhedens værdier via aktieudbytte eller alt muligt andet til virksomhedens ejere. Det er kun ret og rimeligt. Men det svarer til at save i den gren, man selv sidder på, når man vil gøre generationsskifte så meget dyrere for familieejede virksomheder.

Annonce