Annonce
Erhverv

Sanne kan fejre 25 år med hår

Sanne Nikolic i sin salon, Salon Capelli, på Industrivej i Børkop, som ligger i umiddelbart forlængelse med Shape Fitness & Motion. Foto: Michael Svenningsen
børkop - For små to år siden flyttede Sanne Nikolic, 46 år, Salon Capelli i Søndergade i Børkop til Shape Fitness og Motion på Industrivej. Sanne Nikolic ville være selvstændig og tilbage til rødderne.

- Indtil 2012 havde jeg en stor salon med fem ansatte og elever, så gik jeg ned på to ansatte. Det var simpelthen for meget for mig, og jeg var allerede gået ned med stress i 2010. Årene med mange ansatte var en dejlig tid, men jeg ville gerne bare være mig selv og koncentrere mig om at klippe hår, husker Sanne Nikolic.

Så da Shopperiet, som hendes salon delte lokaler med, gik konkurs i december 2014 og Sanne Nikolic skulle finde andre lokaler, tog hun springet til at være helt sig selv.

- Jeg nyder det, der er så meget liv heroppe i fitness-centret. Jeg træner her også selv, så jeg kender mange. Det er dejligt bare at arbejde alene. Jeg savner ikke at have ansatte, siger Sanne Nikolic.

Sanne Nikolic har altid vidst, at hun ville være frisør. Så det lå lige for at tage uddannelsen i San Francisco i USA i 1991, hvor hun var flyttet til med sin daværende mand. Et år senere var ægteskabet forbi, men det var karrieren som frisør ikke.
- Jeg kom hjem og tog uddannelsen i Danmark og siden har det bare gået derudaf. Jeg tager på kursus i London hvert efterår og henter inspiration og så elsker jeg at lave extensions. At hjælpe folk med at få et stort, fyldigt hår, det er skønt, forklarer Sanne Nikolic.

Gennem årene har hun eksperimenteret meget, blandt andet på sin søster, som har ageret trofast prøvekanin. Men i dag føler hun sig sikker i sin stil som frisør. Udover selve klipningerne, sætter Sanne Nikolic også hår og ordner make-up og negle for konfirmander, brude og kunder, som skal til en vigtig begivenhed.

Mindre tålmodighed

Selvom Sanne Nikolic stadig elsker at være frisør, så kan hun også godt mærke, at nogle ting har ændret sig over de seneste 25 år.

- Folk er blevet mere krævende og mere fortravlede. Før i tiden gik det hele nok, selvom jeg var 10 minutter forsinket. I dag skrider hele folks tidsplan, så jeg skal overholde tiderne. Til gengæld er der meget mere frit spil, når det gælder de frisurer, som folk vil have. I 1991 var der nogle frisurer, der var modefrisurer, og dem lavede man så. Folk er meget mere induviduelle i dag, fortæller Sanne Nikolic.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

112 For abonnenter

Lå på sofaen da det bankede hårdt på døren: Beboer advarede Anne om brand i nabolejlighed

Erhverv

Virksomheder og studerende mødte Google i Fredericia: Danske Medier er kritiske over for Googles bustur

Annonce