Annonce
Fredericia

Satser på comeback: KD vil være valgets overraskelse

Marianne Karlsmose har tidligere været landsformand for Kristendemokraterne. Nu stiller hun op til folketingsvalget i Sydjyllands Storkreds. Pr-foto
Kristendemokraternes lokale spidskandidat Marianne Karlsmose håber, at hendes parti kan lukrere på valgkampens gode start og komme over spærregrænsen til det kommende folketingsvalg.

Navn: Marianne Karlsmose

Alder: 45

Beskæftigelse: Gymnasielærer i Ringkøbing

Bopæl: Tarm - født og opvokset i Fredericia

Civilstand: Gift

Børn: Tre sønner i alderen 11-17 år

Hvor længe har du været medlem af partiet?

- Siden 1992/1993. Der har været masser af politisk snak i mit barndomshjem. Jeg var helt lille, da min far syntes, at jeg skulle kende forskel på statsgæld og udenlandsgæld, så jeg er vokset op i et borgerligt hjem, hvor man var meget optaget af politiske spørgsmål. Han var ikke aktiv i politik, men fulgte meget med i nyhederne. Det lå ret dybt, at socialdemokraterne ikke var de bedste til at føre en ansvarlig økonomisk politik.

Hvorfor Kristendemokraterne?

- Det var egentligt på grund af Jann Sjursen, som var partiformand dengang. Han havde nogle værdier, som lå tæt på mine egne. Det med kristne værdier i politik kunne jeg godt se en mening med, når man ikke opfattede sig som hverken socialist eller liberalist.

Hvor mange mandater tror du I står tilbage med efter valget?

- Jeg tror på, at vi får fire mandater. Får vi kredsmandater, kan det godt være, at det er to-tre stykker, man ender med. Men jeg synes, der er så meget medvind for vores holdninger, og vi har fået en rigtig godt start på valgkampen, så jeg tror, at det bestemt er muligt.

Valgresultatet for fire år siden overraskede alle - sker det også i år?

- Det er jeg helt sikker på. Der er rigtig meget opbrud både i forhold til antallet af partiet og vælgere, der gerne vil prøve noget nyt. Så jeg håber, vi bliver den overraskelse, som Alternativet var for fire år siden.

Hvad tror du bliver valgets vigtigste tema?

- Jeg undrer mig over, at sundhed og psykiatri ikke fylder mere, for det gør det for vælgerne. Men indtil nu har medierne næsten ikke beskæftiget sig med det. Især psykiatrien er nødlidende, og stigningen i antallet af psykiske blandt børn og unge er et af samfundets helt store problemer. Den måde, vi har håndteret psykiatrien på, er under alle kritik.

Hvor ser du Fredericias største styrker?

- Fredericia har taget et rigtigt stor hop som erhvervsby og i forhold til bosætning blandt familier. Det er en styrke, at der er så meget optimisme og innovation i erhvervslivet, og at der er så mange, der tager initiativer på forskellig vis.

Hvor ser du Fredericias største udfordringer?

- Fredericias udfordringer med morfin og andet misbrug er det allervigtigste. Der skal forebygges, men også slås hårdt ned på dealere. Der skal være nul tolerance-politik.

Hvad kan du gøre for Fredericia, hvis du kommer i Folketinget?

- Jeg tror på, at jeg kan være med til at fremme et godt erhvervsklima. Det er en af grundene til, at vi peger på en borgerlig regering. Det vil gavne Fredericia, og det vil det også, hvis der kommer en kristendemokrat ind til at sætte børnene og de unges trivsel i fokus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Hedensted vil drille topholdene

Sport

Horsens hapser Fredericias cheftræner

Annonce