Annonce
Kultur

Scoop for Tøjhuset i Fredericia: Jacob Dinesen spiller i baggården

Fredericia har en plads i Jacob Dinesens hjerte, og han har en plads i Fredericias hjerte. Koncerten med ham noget af et scoop og en drøm for foreningen Fredericia Live. Her er Dinesen fotograferet, da han i foråret besøgte Fredericia og hilste på Landsoldaten. Foto: Peter Leth-Larsen
Den danske sanger er blevet en af landets største og mest eftertragtede rockstjerner. En af næste sommers forholdsvis få koncerter kommer til at finde sted i den hyggelige gård bag Tøjhuset i Fredericia.
Annonce

Fredericia: Den danske rockstjerne Jacob Dinesen er en eftertragtet herre på danske festivaler og større spillesteder, efter at han sidste år udsendte sit tredje album og blæste taget af de fleste hitlister.

Så det er noget af et scoop, at Tøjhuset i Fredericia kan præsentere ham til en sommerkoncert i baggården lørdag 20. juni næste år. Billetsalget starter tirsdag 8. oktober klokken 10.

- Vi har ønsket os at have Dinesen på plakaten, siden har var her sidst og spillede indendørs i 2017. Han er et drømmenavn for os: Han kan lide Fredericia, publikum kan lide ham og hans musik - ja, selv de ansatte og frivillige her i huset kan lide ham. Han giver folk en særlig oplevelse, som passer perfekt til den hyggelige og autentiske stemning i baggården, siger spillestedleder Sune Rasmussen.

I april spillede Dinesen i Eksercerhuset, og nu vender han tilbage til Fredericia - en by, han er blevet rigtig glad for, siden han første gang var her som opvarmning for Runrig i Kastellet. Det var i 2016.

- Det er altid rart at komme til Fredericia. Der er noget særligt ved byen her, og I har altid taget godt imod mig, sagde han dengang til ElboBladet og Fredericia Dagblad.

Jacob Dinesen er et drømmenavn for os: En autentisk musik-håndværker, som publikum virkelig sætter pris på. Vi glæder os meget.

Sune Rasmussen

Annonce

Foreningen Fredericia Live

Det er foreningen Fredericia Live, der arrangerer koncerter på og ved Tøjhuset. Også den kommende Jacob Dinesen-koncert.

- Han har ikke planer om at spille så mange koncerter næste år, så vi er meget glade for, at det er lykkedes at finde en dato, hvor han kan komme her, siger Sune Rasmussen, der booker koncerter på foreningens vegne.

Tøjhusets baggård blev tidligere i år indviet som rockkoncert-spillested, da Folkeklubben begejstrede med en varm koncert på en støvregnsaften.

- Dinesen kommer med et setup, der er større end Folkeklubbens. Så scenen bliver større og også placeret lidt anderledes for at få plads til det hele, siger Sune Rasmussen, som i samme omgang flytter et hegn og en hæk for at gøre baggården endnu mere koncertvenlig.

Ved at flytte indgangspartiet til pladsen gøres der plads til 2000 mennesker. Det er stort i Tøjhus-sammenhæng, men ret småt og intimt sammenlignet med Jacob Dinesens festival-koncerter de seneste år.

Jacob Dinesen er en af de ret få danske kunstnere, der har held med at sælge egentlige albums som cd'er og vinylplader - formater han holder meget af. Her besøger han Long Play Records i C-Byen i Fredericia. Foto: Peter Leth-Larsen
Tøjhusets baggård blev for alvor indviet som udendørs rock-spillested, da Folkeklubben i sommer spillede der. Den succes har givet Tøjhuset blod på tanden. Næste koncert bliver med Jacob Dinesen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Coronavirus

Live: Ifølge medie tilbageholdt Heunicke også oplysninger om minksmitte

Annonce