Annonce
Middelfart

Se billederne: 700 Cykelryttere trodsede blæsten til 30. udgave af Tour de Vestfyn

Humøret var højt, før starten på 75 kilometer-ruten gik. Foto: Sofie Secher Karlsen
Omkring 700 glade cykelmotionister trodsede søndag både regn og blæst og begav sig ud på ruterne til den 30. udgave af Tour de Vestfyn.

Nordvestfyn: Søndag formiddag gik starten til endnu en udgave af Tour de Vestfyn, og selv om løbsarrangør Keld Højgaard Kristensen havde håbet på lidt flere tilmeldte, kunne han sende mere end 700 motionscyklister ud på de fem ruter af varierende længder.

- Jeg tror, vi deltagermæssigt toppede for et par år siden. Der er så mange motionscykelløb i hele landet i dag, og vi er derfor mange om buddet, sagde han og henviste til, at også vejret sandsynligvis spillede en rolle i år.

- Jeg tror også, at deltagertallet ligger her omkring (de 700, red.) om fem år.

Vejret søndag var præget af både regnbyger og kraftig blæst, og det er langt fra optimalt cykelvejr. Derfor blev de mange motionister flere gange mindet om at passe på sig selv og hinanden på turen, der enten var 125, 75, 50, 25 eller 10 kilometer lang.

Annonce
Starten til cykelløbet Tour de Vestfyn gik fra Gl. Banegaardsvej i Middelfart. Cykelrytterne blev sendt afsted løbende. Her er det deltagerne på den 75 kilometer lange rute, som er på vej ned ad Gl. Banegaardsvej mod Kvickly. Foto: Sofie Secher Karlsen

Næsten et års forberedelse

Omkring 30 frivillige er involveret i planlægningen og afviklingen af Tour de Vestfyn, og Keld Højgaard Kristensen fortalte, at planlægningen af næste års løb allerede nærmest begynder, så snart dette års løb er slut.

- Der er meget arbejde, der går forud - eksempelvis skal polititilladelserne være på plads i god tid, forklarede han og fortalte, at der er blevet udarbejdet en drejebog over, hvad der skal være på plads hvornår.

- Når vi så på dagen møder op, ved alle hvad de skal.

Keld Højgaard Kristensen er i år arrangør af Tour de Vestfyn for tredje gang - tidligere cyklede han selv med i løbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
DEBAT

Opdateret: Kommentarfeltet under artikler virker igen

INFO: Vi har haft nogle tekniske problemer på vores hjemmeside, som har betydet, at det ikke har været muligt at debattere og skrive kommentarer under artiklerne. Problemet er nu løst. Vi beklager bøvlet og takker for tålmodigheden.

Annonce