Annonce
Fredericia

Se billederne: 7000 børn og unge fra hele landet dystede på idéer i MesseC

7000 børn og unge fra folkeskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser fra hele landet deltog i konkurrencer og med deres opfinderprojekter, da Danish Entrepreneurship Award 2018 blev holdt i MesseC i Fredericia torsdag. Foto: Yilmaz Polat

Danish Entrepreneurship Award 2018 i Fredericia torsdag. Konkurrencerne havde deltagere med fra både folkeskoler og ungdomsuddannelser i Fredericia Kommune.

Fredericia: Flere tusind elever og studerende var torsdag samlet til en dyst på idéer og iværksættertrang.

Fonden for Entreprenørskab og Fredericia Kommune inviterede for ottende gang til Danish Entrepreneurship Award 2018, som er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

Fra hele landet strømmede cirka 7000 børn og unge og deres lærere til MesseC i Fredericia. Der var sparring, rådgivning og inspiration at finde for de unge med opfinderambitioner. Men ikke mindst konkurrencer at være med i.

Busserne holdt i flåder udenfor, og fra scenen underholdt en dj ind imellem de mange programpunkter. Rundt om i den største hal i det enorme messecenter viste deltagerne deres frembringelser på stande. Der var også foredrag, workshopper og kreative zoner til leg og afslapning.

Danish Entrepreneurship Award er for alle unge med en iværksætter i maven. Her får de en helt unik mulighed for at afprøve deres idé, få feedback fra erfarne erhvervsfolk og blive inspireret af andre unge og iværksættere.

Camilla Ryge Leth, projektleder, Danish Entrepreneurship Award
I alt 171 elever fra Fredericia Kommune var med. De kom fra Erritsø Fællesskole og Kirstinebjergskolen og fra de lokale ungdomsuddannelser EUC Lillebælt og IBC International Business College I Erritsø. Foto: Yilmaz Polat

Arbejdet op til finalen

- Idékonkurrencen er den største med flere end 2000 deltagere fordelt på tre aldersgrupper, fortalte presseansvarlig, Louise Bendixen Lund, til Fredericia Dagblad.

Idékonkurrencen er for både grundskolerne, ungdomsuddannelserne og videregående uddannelser. Konkurrencen Da Vinci er for ungdomsuddannelserne Stx, Htx, Eux og Eud og dysten DesignTalent for designstuderende og nyuddannede designere.

Projekt Edison er opfinderkonkurrencen for grundskolens 6. og 7. klasser, og i år er temaet grøn omstilling. Eleverne har arbejdet med undervisningsmateriale og egne projekter op til Danish Entrepreneurship Award 2018. De bedste hold fra skoler rundt om i Danmark var gået videre til finalerne i Fredericia.

Endelig blev der uddelt tre legater på hver 25.000 rare kroner til studerende, hvis iværksætteridéer udviser et særligt potentiale.

Foto: Yilmaz Polat

De var med

I alt 171 elever fra Fredericia Kommune var med, oplyser arrangørerne.

De kom fra Erritsø Fællesskole og Kirstinebjergskolen og fra de lokale ungdomsuddannelser EUC Lillebælt og IBC International Business College I Erritsø.

Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Strandgæster ryster på hovedet over broføljeton: - Man kan ikke hamle op med naturens kræfter

Læserbrev

Skovejer i replik: Ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke

Læserbrev: Karsten Enggaard har et svar i Fredericia Dagblad 16. september ("Her er svar på spørgsmålene, Rolf Jensen") til mit indlæg tidligere. Træer udpeget til naturligt henfald er ganske rigtigt ikke nyt, men jeg kan huske Enggaard sige, at de 10 veterantræer var opfundet til lejligheden; og Enggard må stadig gerne svare på, hvor meget skovbrug DN regner med, der er tilbage med fem veterantræer pr. ha. Enggaard sammenligner mængden af dødt ved i "gennemsnitlig skov" og "naturlig løvskov". Det duer ikke i den her fredning. Må vi få en sammenligning mellem ekstensivt drevet løvskov, som DN selv kalder området, og naturlig løvskov? Så er ligheden vist mere slående end forskellen! Gøgeurten lader vi være; vi kommer for langt ud, hvis Enggaard skal gøre rede for, hvilke gøgeurter han er ligeglad med risikerer at forsvinde i en mørk skov. Mit købsforslag var en hentydning til, at ingen vil købe skoven, fordi ingen tror på erstatning i rimelig størrelse - det gør Enggaard så heller ikke! Enggaard bruger udtrykket "i al fremtid" for et stabilt fredningsforslag, men med de ubegrænsede beføjelser over hele skoven, Fredericia Kommune skal have ifølge fredningsforslaget, er der intet, der ikke kan ændres på; Fredericia Kommune kan gøre lige, hvad der passer dem, bestemme hvad der passer dem... Der er andre end Danmarks Naturfredningsforening, der kan passe på natur.

Fredericia

Sagen om cirkelbroen er afsluttet: Kommunen indgår forlig og betaler en del af udgiften

Annonce