Annonce
Fredericia

Se billederne: 7000 børn og unge fra hele landet dystede på idéer i MesseC

7000 børn og unge fra folkeskoler, ungdomsuddannelser og videregående uddannelser fra hele landet deltog i konkurrencer og med deres opfinderprojekter, da Danish Entrepreneurship Award 2018 blev holdt i MesseC i Fredericia torsdag. Foto: Yilmaz Polat

Danish Entrepreneurship Award 2018 i Fredericia torsdag. Konkurrencerne havde deltagere med fra både folkeskoler og ungdomsuddannelser i Fredericia Kommune.

Fredericia: Flere tusind elever og studerende var torsdag samlet til en dyst på idéer og iværksættertrang.

Fonden for Entreprenørskab og Fredericia Kommune inviterede for ottende gang til Danish Entrepreneurship Award 2018, som er en del af Global Entrepreneurship Week Denmark.

Fra hele landet strømmede cirka 7000 børn og unge og deres lærere til MesseC i Fredericia. Der var sparring, rådgivning og inspiration at finde for de unge med opfinderambitioner. Men ikke mindst konkurrencer at være med i.

Busserne holdt i flåder udenfor, og fra scenen underholdt en dj ind imellem de mange programpunkter. Rundt om i den største hal i det enorme messecenter viste deltagerne deres frembringelser på stande. Der var også foredrag, workshopper og kreative zoner til leg og afslapning.

Annonce

Danish Entrepreneurship Award er for alle unge med en iværksætter i maven. Her får de en helt unik mulighed for at afprøve deres idé, få feedback fra erfarne erhvervsfolk og blive inspireret af andre unge og iværksættere.

Camilla Ryge Leth, projektleder, Danish Entrepreneurship Award
I alt 171 elever fra Fredericia Kommune var med. De kom fra Erritsø Fællesskole og Kirstinebjergskolen og fra de lokale ungdomsuddannelser EUC Lillebælt og IBC International Business College I Erritsø. Foto: Yilmaz Polat

Arbejdet op til finalen

- Idékonkurrencen er den største med flere end 2000 deltagere fordelt på tre aldersgrupper, fortalte presseansvarlig, Louise Bendixen Lund, til Fredericia Dagblad.

Idékonkurrencen er for både grundskolerne, ungdomsuddannelserne og videregående uddannelser. Konkurrencen Da Vinci er for ungdomsuddannelserne Stx, Htx, Eux og Eud og dysten DesignTalent for designstuderende og nyuddannede designere.

Projekt Edison er opfinderkonkurrencen for grundskolens 6. og 7. klasser, og i år er temaet grøn omstilling. Eleverne har arbejdet med undervisningsmateriale og egne projekter op til Danish Entrepreneurship Award 2018. De bedste hold fra skoler rundt om i Danmark var gået videre til finalerne i Fredericia.

Endelig blev der uddelt tre legater på hver 25.000 rare kroner til studerende, hvis iværksætteridéer udviser et særligt potentiale.

Foto: Yilmaz Polat

De var med

I alt 171 elever fra Fredericia Kommune var med, oplyser arrangørerne.

De kom fra Erritsø Fællesskole og Kirstinebjergskolen og fra de lokale ungdomsuddannelser EUC Lillebælt og IBC International Business College I Erritsø.

Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

I stedet for en ny bro skal der anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro

Læserbrev: Det er helt forkerte betragtninger, der ligger til grund, når der lægges op til en ny Ny Lillebæltsbro og dermed til yderligere at lægge beslag på naturværdier til fordel for gigantiske bro- og vejprojekter på bekostning af reel livskvalitet. Hvor bliver klimaudfordringerne af i denne debat? Der går desværre fortsat alt for megen monumentalisme og "se-mig-her-projekter" i politikerne: "Se JEG har været. De bygger et monument for mig". Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der i stedet sættes fokus på kvalitet frem for kvantitet - livskvalitet frem for vækst. Og det ud fra den simple betragtning, at det er vi nødt til, hvis menneskeheden skal overleve blot et par generationer endnu. "Det er", med Steen Hildebrandts ord (professor emeritus og adjungeret professor, red.), "ikke længere nok med en retningsændring. Det er nødvendigt med en total reorganisering af det samfund, den vestlige verden har indrettet sig på." Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der tænkes mere i mindre, simplere og nærværende projekter. Vi bliver nødt til at skære ned på vores forbrug, slagte den hellige ko "vækst", fjerne pseudoarbejde, nedsætte arbejdstiden og fordele arbejdet på alle ressourcekompetencer som et skridt i en ny retning og tankegang. Grøn Kultur Danmark anbefaler, at der som led i en ny strategi i stedet for overvejelser om en ny broforbindelse anlægges en ny sti på Den gamle Lillebæltsbro, vel vidende at den ikke væsentligt vil kunne aflaste fremtidens forventede trafikstigning. Det skal den heller ikke: Den trafikstigning skal vi helt undgå at skabe. Giv dig tid. Brug din cykel, gå, benyt toget og nyd samvær med nye mennesker og vær med til at højne fysisk og psykisk folkesundhed.

Annonce