Annonce
Kolding

Brand i kæmpe affaldsbunke udsendte kraftig røg: Årsagen bliver svær at finde

- Det er noget plast og papir og sådan noget, der brænder, og det er noget rigtig skidt, konstaterede Jan Riis tidligt torsdag morgen. Foto: Søren Gylling
Brandvæsenet forventede at skulle bruge i hvert fald et døgn på at slukke den brand i en affaldsbunke, der torsdag morgen udviklede så meget røg, at det kunne ses fra motorvejen. Allerede kort efter middag var der dog styr på branden igen.
Annonce

Kolding: Da TrekantBrand torsdag morgen klokken 05.11 rykkede ud til en stor affaldsbrand i industriområdet på Profilvej, så det ud som om, at brandvæsenet havde arbejde nok til et par dage. Det var også meldingen fra indsatsleder Jan Riis.

Men kort efter middag kunne brandfolkene begynde at pakke sammen og rykke hjem igen. For da var den slukket. Lang tid før forventet.

- Vi fik grabbet nogle gode kiler ind og sprøjtet godt med vand på, så branden ikke nåede at løbe videre i både træ og alt det andet, der var oplagret derude. Nogle vil nok mene, at vi var dygtige, men vi har også haft brug for en god portion held, fortæller Jan Riis.

- Jeg må sige, at der kunne vi have risikeret at gå ude i en god portion døgn, tilføjer indsatslederen, der tidligt på morgenen forklarede, at branden var opstået i noget plast og papir.

Adskillige brandfolk deltog i slukningen, og der var indsat styrker fra Kolding, Fredericia, Vejle, Lunderskov og Stepping samt frivillige pionerer fra Kolding og en drone fra Fredericia.

Brandvæsenet var på stedet fra tidligt om morgenen, og der kom hjælp flere steder fra. Foto: Søren Gylling
Annonce

Årsagen ukendt

Branden udviklede så meget røg, at bilister på E45 omkring afkørslen til Kolding Ø kunne opleve en røgsky, når de passerede afkørslen, lige som bilisterne også kunne lugte røg, når de kørte forbi. Røgen kunne også ses fra store dele af Kolding.

Årsagen til branden er ukendt, og Jan Riis tvivler på, at Sydøstjyllands Politi, der skal undersøge brandårsagen, finder frem til et endeligt svar. Indsatslederen forklarer, at arnestedet enten er brændt eller grabbet væk. Det er dog ikke usandsynligt, at branden skyldes en selvantændelse.

- Det kan jo sagtens ske, at der har været en klud med noget olie i, og så kan det selvantænde, siger Jan Riis.

Det lykkedes på relativt kort tid at få styr på branden, efter der blev sprøjtet rigeligt vand og flyttet rundt på noget af affaldet. Foto: Daniel Wolff
Brand på Profilvej i Kolding.Foto: Søren Gylling
Foto: Daniel Wolff
Foto: Daniel Wolff
Foto: Daniel Wolff
Foto: Daniel Wolff
Foto: Daniel Wolff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Fredericiansk lottospiller var millionær i to måneder uden at vide det: - Du får ikke min Nemkonto

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Fredericia

Døgnrapporten: En fik forbud mod at komme på restauration - en anden fik fire sigtelser

Annonce