Annonce
Erhverv

Se billederne: Den midlertidige politiskole i Fredericia står færdig

Selvom der torsdag var overdragelsesforretning af byggeriet af politiksolen, bliver der stadig arbejdet på den. Foto; Mette Mørk

Torsdag overdrog håndværkerne den midlertidige politiskole i Fredericia til politiet. Den næste måneds tid skal bruges på indretning inden skolestart 15. oktober.

Annonce

Fredericia: Der bliver stadig arbejdet med at få de sidste detaljer på plads på den midlertidige politiskole, som siden foråret har hævet sig i terrænet på Ryes Kaserne.

Men byggeriet er nu kommet så langt, at der torsdag var overdragelsesforretning af de 4400 kvadratmeter, som er fordelt på to bygninger.

Tiden frem til 15. oktober, hvor de første elever flytter ind, skal bruges på at få installeret it, og så skal lokalerne udstyres med borde, stole og andet inventar.

Bent Hedeager Nielsen bliver afsnitsleder på politiskolen i Fredericia, og han ser frem til at få selskab af over 50 kolleger og cirka 300 studerende i løbet af de kommende måneder.

- Standarden er faktisk bedre end den, vi kommer fra, siger Bent Hedeager Nielsen, som i de seneste par år har arbejdet på den nuværende politiskole i Brøndby.

Han peger for eksempel på, at der er vinduer mange steder i bygningen - blandt andet i dørene ind til undervisningslokalerne og til det store selvforsvarsrum.

- Det er en meget transparent bygning. De studerende kan lige så godt vænne sig til, at der er altid nogle, der kigger på dem. Sådan er det at være politibetjent, siger afsnitslederen, som har været involveret i processen med etableringen af både den midlertidige politiskole i Fredericia samt den kommende permanente politiskole i Vestdanmark, der skal ligge i Vejle, hvor den efter planen skal stå færdig i sommeren 2020.

15. oktober flytter politiskoleeleverne ind

Den midlertidige politiskole i Fredericia bliver ikke fyldt op fra begyndelsen.

15. oktober begynder tre klasser, som startede på politiskolen i Brøndby i august.

1. november er første dag for tre helt nye hold politiskoleelever samt et hold politikadetter.

Også fire 3. semestres politiskoleelever vil, når de har været i praktik, få hjemsted i Fredericia.

Bent Hedeager Nielsen bliver afsntsleder for politiskolen i Frederica. Han har arbejdet på politiskolen i Brøndby i et par år. Foto: Mette Mørk
Annonce

Samarbejde med Forsvaret

Politiskolens bygninger på Ryes Kaserne skiller sig markant ud fra de øvrige bygninger i området, og det er Bent Hedeager Nielsen bevidst om.

- Vi er lidt lige som gøgeungen. Vi ved godt, at vi har fået bygget en massiv bygning, og vi kommer med mange ansatte og studerende, men vi er blevet taget godt imod, og jeg synes, vi har et godt samarbejde med Forsvaret, siger han.

Fordelen ved at ligge på kasernens område er, at de to institutioner kan dele faciliteter. Politiskolen vil blandt andet drage nytte af kasernes idrætshal, skydebane og en garagebygning, hvor de har lejet sig ind.

For at alle på politiskolen og Telegrafregimentet kommer til at lære hinanden bedre at kende, vil der blive arrangeret en dag i slutningen af oktober, hvor de skal lave aktiviteter sammen.

Fredericianerne vil også komme til at mærke, at politiskolen har slået sig ned i byen, når den er i fulde omdrejninger.

- Der vil ved lejlighed være flere politibiler og politibetjente i gadebilledet, men vi har også før lavet øvelser i området, siger Bent Hedeager Nielsen.

5. november bliver den midlertidige politiskole i Fredericia officielt indviet.

Politiskolen er i to etager modsat mange af de andre bygninger på kasernen. Foto: Mette Mørk
Et af pricipperne i det nye poltiiskole er transparens. Det vil blandt andet sige, at det bliver adskillge vinduer ind til selvforsvarsrummet, så alle kan følge med i, hvad der sker. Foto: Mette Mørk
Bent Hedeager Nielsen har været ansat hos poltiet i både Vejle og Horsens, inden han kom til politiskolen. Foto: Mette Mørk
Den nye midlertidige politiskole på Ryes Kasserne er nu overdraget til politiet. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce