Annonce
Middelfart

Se billederne: Kommunen har tømt ildelugtende sø for vand

Det er Morten Bo Petersen og Fredericia Entreprenørforretning, der står for forårsrengøringen af den lille sø på Kagbanken. Middelfart Kommune bistod dog med en pumpe, da al vandet skulle væk. Foto: Sofie Secher Karlsen
Middelfart Kommune er i gang med den helt store forårsrengøring af en lille sø i Nørre Aaby.

Nørre Aaby: En helt masse mudder er sådan cirka, hvad der er tilbage i søen på Kagbanken i Nørre Aaby. Middelfart Kommune er gået i gang med at rense den lille sø, og kort før påske blev den tømt for vand.

- Der var vel mellem 30 og 75 centimeter slam på bunden, fortæller entreprenør Morten Bo Petersen fra Fredericia Entreprenørforretning.

De seneste dage har han skrabet, hvad han vurderer til at være mellem 200 og 300 kubikmeter jord og slam op af den tomme sø. Nu ligger det til tørre ved kanten, og når det er tørt nok, skal det køres væk. Hvornår det sker, er Morten Bo Petersen ikke helt sikker på, men tre uger er et forsigtigt bud, mener han.

- Så våd, som jorden er nu, kan vi ikke køre det væk. Det ville rutsje rundt og desuden være meget tungt, forklarer han.

Annonce
Før påske blev al vandet i søen pumpet væk. Onsdag efter påske var der dog allerede dukket mere vand op, og entreprenøren vurderer, at pumperne skal frem igen om en uge. Foto: Sofie Secher Karlsen

Rådne blade og rødder

Søen på Kagbanken skal have den store tur, fordi gamle blade, rødder og alverdens andre ting i mange år har ligget på bunden og rådnet. Og det lugter ikke godt sådan noget, fortæller Morten Bo Petersen. Dog er hverken gamle cykler eller andre sjove ting dukket op, da søen blev tømt for vand. En enkelt flaske var, hvad det kunne blive til.

- Vi skal nok ud og pumpe en gang mere i næste uge, for der er allerede ved at dukke vand op i bunden af søen, siger Morten Bo Petersen.

Sådan en sø-oprensning er ikke ligefrem noget Morten Bo Petersen og Fredericia Entreprenørforretning gør hver dag, og det er det heller ikke for Middelfart Kommune, fortæller vejformand Lars Frandsen.

- Søen skal oprenses i forbindelse med en omkloakering af regn- og spildevand, og den skal bruges til regnvandsmagasin. Derfor skal der laves nedsivning i jorden, så vandet bliver i området, forklarer han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce