Annonce
Fredericia

Se billederne: Kongeskibet kom til Fæstningsbyen

Dannebrog ankommer til i Fredericia kort før 8.30 søndag morgen. Foto: Mette Mørk

Dronningen sejlede til Fredericia for at besøge Sct. Michaelis Kirke.

Fredericia: Det var et smukt syn, da Kongeskibet Dannebrog søndag morgen kom til Fredericia. Skibet er en populær gæst, hvor end det kommer. Alene en gennemsejling i Lillebælt for en lille måned siden vakte interesse blandt Fredericia Dagblads læsere.

Esplanade-kajen var godt fyldt med morgenfriske fredericianere, der nød synet af skibet, der lagde til kaj lidt før 8.30.

Søndag kom skibet til Fredericia, fordi dronningen skulle deltage i fejringen af Sct. Michaelis Kirkes 350-års dag. Mens skibet lå til kaj i Fredericia, skulle dronningen også til et arrangement i Vejen, hvorefter kursen senere i dag går til København.

Blandt de ventende på kajen var Helle Heidi Juhl Sørensen fra Horsens, og hun var ekstra spændt. Om bord på Dannebrog var nemlig junior, Mikkel Juhl Jensen. Heidi var kørt fra Horsens til Fredericia sammen med datteren, Signe, og Mikkels kæreste, Hannah Hansen. De ville gerne opleve synet af Dannebrog i havnen.

- Han har fri klokken 12, og så håber vi at se mere end et glimt af Mikkel, fortæller den stolte mor.

Sønnen er uddannet mekaniker, men greb chancen, da man kunne søge ind til søværnet. Det var en gammel drøm, og den blev ikke ringere af, at det blev til en plads i maskinrummet på Dannebrog.

- Han fortæller glad om alle de ting, han får lov til at prøve. Det er en spændende arbejdsplads. Han er på Dannebrog indtil oktober, og skal så afgøre, hvad han vil. Blive på søen, eller tilbage til mekanikerfaget, som han også rigtig godt kunne lide, fortæller Helle Heidi Juhl Sørensen.

- Hans interesse for at sejle blev nok vakt af min far, der sejlede i sine unge dage. Og hans historier har altid fascineret Mikkel. Og jeg har altid lært ham, at han skal følge sit hjerte.

Og interesse for søen så Viggo på fjorten måneder også ud til at have, som han sad med et dannebrogsflag på armen hos sin mor, Eva Johansen, fra Fredericia. Viggo svinger glad flaget fra side til side, da skibet nærmer sig kajen.

- Det var min mor, Bente Johansen, der vidste, at Dannebrog kom her til morgen. Og det skulle vi da opleve. Vi har altid været meget interesseret i kongehuset, fortæller Eva Johansen.

Det 86 år gamle skib tjener blandt andet som både officiel og privat residens for den kongelige familie, når den er på sommertogt rundt om i riget. De færreste ved måske, at Dannebrog også indgår i beredskabet til farvandsovervågning og søredning - ligesom det faktisk kan tages i brug som hospitalsskib.

Dannebrog forlader Fredericia igen søndag aften.

Annonce


  • Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-32 og afløste det tidligere Dannebrog, som var en hjuldamper fra 1879.
  • Skibets private gemakker omfatter blandt andet Dronningens arbejdsværelse, spisesalon, fællessalon og soverum. Det er blandt andet møbleret med møbler fra hjuldamperen Dannebrog.
  • Dannebrogs besætning er på i alt 56 mand: Ni officerer, syv sergenter, to konstabler og 38 værnepligtige, som alle er specielt udvalgt fra søværnet.
  • Skibet er 78,43 meter langt, 10,4 meter bredt, stikker 3.95 meter og har en mastehøjde på 23 meter.

Kilde: Kongehuset

En spændt mor venter på kajen. Helle Heidi Juhl Sørensens dreng, Mikkel Juhl Jensen, Horsens, arbejder i maskinrummet på Dannebrog. Hun var kørt til Fredericia med datteren Signe, og Mikkels kæreste, Hannah Hansen. Foto: Mette Mørk.
Der var fætter-kusine træf på kajen. Mark Riedel Ærbo og Sascha Riedel Ærbo var på plads med drengene Malthe og Mikkel og kusine Mika og fætter Matti. - Vi syntes, at når nu skibet kom så skulle børnene opleve det, fortæller Mark Riedel Ærbo. Og Malthe var ikke et sekund i tvivl, da han bliver spurgt: - Det er et rigtig flot skib! Foto: Mette Mørk
Landgangsbroen skal hives på plads.. Foto: Mette Mørk
Der var mødt mange frem på Esplanaden søndag morgen. Foto: Mette Mørk
Dannebrog fik en flot hilsen fra cirka 15 SUP surfere, der var padlet ud. Foto: Mette Mørk
Viggo på fjorten måneder med mor, Eva Johansen, og mormor, Bente Johansen, alle Fredericia. Foto: Mette Mørk
Dannebrog ankommer til i Fredericia. Foto: Mette Mørk
Fortøjningen af Dannebrog igang. Foto: Mette Mørk
Mikkel Juhl Jensen med en selfie fra Dannebrog.
Mikkel Juhl Jensens far, Jan Jensen, har taget dette foto af sønnen, der er påmønstret Dannebrog. Foto: Jan Jensen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Juletiden nærmer sig - sæson for indbrud

Børkop

Julevandring fra Børkop Vandmølle

Middelfart

Middelfart på verdenskortet til sommer: Amerikanske rocklegender giver kæmpekoncert under Lillebæltsbroen

Fredericia

Det kræver sit skæg: Tidligere leder af Det Bruunske Pakhus er 'ægte' julemand i San Diego

Middelfart For abonnenter

Stort lån fra boldklub baner vejen for mega-koncert med Aerosmith i Middelfart

Annonce