Annonce
Fredericia

Se den flotte dronevideo: Sådan ser unikke Trelde Næs ud fra oven

I anledningen af, at Treldeskovene tirsdag blev en del af Danmarks Naturkanon, har fotograf Peter Leth-Larsen lavet en video med droneoptagelser fra stedet. Se den her.

Trelde: Mange lokale vidste det i forvejen.

Men nu er området ved Trelde Næs og Trelde Skov officielt et af Danmarks mest unikke natursteder.

Tirsdag blev Treldeskovene som et af 15 steder udpeget til at være en del af Danmarks Naturkanon.

Juryen begrunder blandt andet valget af Trelde Næs og Trelde Skov med forekomsten af sjældne og truede planter, svampe og insekter. Det påpeges også, at der er tale om et særligt interessant geologisk område med aflejringer fra mindst end tre istider.

Se fotograf Peter Leth-Larsens flotte video af området.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender?

Læserbrev: Dansk Folkeparti mener, at muligheden for betalt orlov til byråds- og regionsrådsmedlemmer skal forbydes. Det er en dobbelt standard, som DF spiller ud med. Det er det, fordi at en DF'er, der er medlem af Folketinget og samtidig er byrådsmedlem, modtager 24 månedslønninger på et år. Komisk. Hvorfor blander DF sig egentligt i regionernes og kommunernes anliggender? Kompetente formænd for regionsrådene og ansvarsbevidste borgmestre må være de bedste til at stramme tøjlerne, hvis orlov er et problem. Sagen er i virkeligheden den, at DF burde kigge på sig selv. Det er udpræget, at DF's folketingsmedlemmer også er valgt til et byråd - også kaldet et dobbeltmandat. For et folketingsmedlem er arbejdspresset på tinge noget, der let sniger sig op på en arbejdsuge med 60 timers arbejde. De betales godt for ulejligheden og trækker samtidig en række frynsegoder. Men når DF-folketingsmedlemmet også er byrådsmedlem, opstår den komiske situation. Der trækkes med store smil løn fra Folketinget samtidig med, at folketingsmedlemmet trækker løn og vederlag fra den kommune, hvor vedkommende sidder i byrådet. At være medlem af et byråd betyder tilstedeværelse i lokalsamfundet ugen igennem, hvad enten det er udvalgsmøder, invitation fra borgere eller interesseorganisationer m.v. Der kræves en arbejdsindsats fra et byrådsmedlem. Når folketingsmedlemmet så samtidig er f.eks. formand for et kommunalt udvalg, viceborgmester m.m., ringer kasseapparatet, og der aflønnes med flere hundredetusinde om året. Det er komisk, at medlemmer af Folketinget normalt kun er til rådighed i kommunen på mandage. Det skal ses i sammenhæng med, at de betales for hele ugen, men maksimalt er tilstede 20 pct. af tiden.

Annonce