Annonce
Fredericia

Se galleri: 500 mountainbikere blev udfordret af kort, kompas og klæge stier i Taulov

På den smattede skovsti ned mod Taulov Sø skulle deltagerne kæmpe sig frem til den orange orienteringspost. Men ikke alle havde posten med på deres rute. Foto: Peter Leth-Larsen

Omkring 500 deltagere stillede til start i fjerde afdeling af Vintercup for mountainbike. De skulle både finde vej og styre uden om de værste mudderhuller i naturen omkring Taulov og Skærbæk.

Annonce

Taulov: "Brian, her er den", råber John fra Bramming, springer af cyklen, klipper i post 11 på sit kort og er tilbage på cyklen igen.

Brian kommer til og øjeblikket efter er de på vej videre op ad bakken ad markvejen mod Tårupvej.

De to Bramming-cyklister er to af de knap 500 deltagere i søndagens 4. afdeling af Vintercup 2018. De to skal i kulde og pløre kæmpe sig gennem en rute med 12 poster, før de kan vende retur til varmt bad og gullashsuppe i Elbohallen.

Fredericia Cycle Club har lagt knap 50 poster ud i landskabet omkring Taulov og Skærbæk. Ruten er naturskøn, men der er ikke meget tid til at stoppe op og nyde udsigten over Kolding Fjord, hvis alle 12 poster skal hentes hjem.

- Vi har fordelt posterne, så nogle ligger rigtig tæt, så det gælder om at være helt opmærksom, inden man klipper sin post. Man kan være kommet til den forkerte, forklarer Rene Frederiksen fra FCC.

Pyhhh- den bakke er godt nok stejl.

Vintercup-deltager fra Baghjulet i Middelfart
Kom så... To og to skulle deltagerne forcere veje og bakker. De opdagede, at løbet, som strakte sig fra området omkring Taulov Sø til Hagenør til Houens Odde var fyldt med udfordrende stigninger. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Klar igen

Den detalje må flere deltagere sande, at de kommer i karambolage med, da klokken har rundet 12, og de fleste ryttere er kommet i mål. Hver post har været udstyret med et spørgsmål, og nogle må konstatere, at de har svaret på spørgsmål, som ikke hørte til deres rute.

- Det har været en rigtig god rute. Deltagerne har været udfordret, og vi kan konstatere, at ingen har fået alle 12 poster med hjem. Mange har til gengæld fået 11, siger Finn Jørrald, der er en af folkene bag Vintercup-ideen.

Hos arrangørerne i Fredericia CC er der også stor tilfredshed. Stemningen har været god fra morgenstunden, og deltagerne nyder godt af Elbohallens varme suppe efter løbet.

- Vi er klar til at stille op igen, så snart det bliver vores tur. Vi har brugt efteråret på at få lagt ruten, og vi har gjort en masse erfaringer, som vi kan bruge næste gang, så vi er med, siger Rene Frederiksen.

Det bliver imidlertid ikke i 2019, at Taulov og omegn skal lægge stier til Vintercup. Fem andre klubber står for hver deres afdeling næste år, men året efter kan løbet måske vende retur til Fredericia Kommune.

- Alle klubber, der sender deltagere, forpligter sig til at arrangere en afdeling med visse mellemrum - ellers kan man ikke have kørere med, siger Finn Jørrald.

Kortene blev først udleveret, da starttiden var tjekket ind. Så ingen kunne på forhånd planlægge ruten ud over stok og sten. Foto: Peter Leth-Larsen
Et er et vejkort at forstå et andet mountainbike at føre. Vintercuppen byder på begge udfordringer. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov. Parret her blev ramt af punktering 50 meter efter starten. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov, hvor deltagerne blev sendt parvis afsted. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov, hvor deltagerne blev sendt parvis afsted. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Partier har fremlagt nyindgået budgetforlig: Genlæs opdateringer fra pressemødet her

Fredericia

Nye tal fra Statens Serum Institut: Flere nye smittede - men Fredericia fortsætter ned ad liste

Annonce