Annonce
Fredericia

Se galleri: 500 mountainbikere blev udfordret af kort, kompas og klæge stier i Taulov

På den smattede skovsti ned mod Taulov Sø skulle deltagerne kæmpe sig frem til den orange orienteringspost. Men ikke alle havde posten med på deres rute. Foto: Peter Leth-Larsen

Omkring 500 deltagere stillede til start i fjerde afdeling af Vintercup for mountainbike. De skulle både finde vej og styre uden om de værste mudderhuller i naturen omkring Taulov og Skærbæk.

Taulov: "Brian, her er den", råber John fra Bramming, springer af cyklen, klipper i post 11 på sit kort og er tilbage på cyklen igen.

Brian kommer til og øjeblikket efter er de på vej videre op ad bakken ad markvejen mod Tårupvej.

De to Bramming-cyklister er to af de knap 500 deltagere i søndagens 4. afdeling af Vintercup 2018. De to skal i kulde og pløre kæmpe sig gennem en rute med 12 poster, før de kan vende retur til varmt bad og gullashsuppe i Elbohallen.

Fredericia Cycle Club har lagt knap 50 poster ud i landskabet omkring Taulov og Skærbæk. Ruten er naturskøn, men der er ikke meget tid til at stoppe op og nyde udsigten over Kolding Fjord, hvis alle 12 poster skal hentes hjem.

- Vi har fordelt posterne, så nogle ligger rigtig tæt, så det gælder om at være helt opmærksom, inden man klipper sin post. Man kan være kommet til den forkerte, forklarer Rene Frederiksen fra FCC.

Annonce

Pyhhh- den bakke er godt nok stejl.

Vintercup-deltager fra Baghjulet i Middelfart
Kom så... To og to skulle deltagerne forcere veje og bakker. De opdagede, at løbet, som strakte sig fra området omkring Taulov Sø til Hagenør til Houens Odde var fyldt med udfordrende stigninger. Foto: Peter Leth-Larsen

Klar igen

Den detalje må flere deltagere sande, at de kommer i karambolage med, da klokken har rundet 12, og de fleste ryttere er kommet i mål. Hver post har været udstyret med et spørgsmål, og nogle må konstatere, at de har svaret på spørgsmål, som ikke hørte til deres rute.

- Det har været en rigtig god rute. Deltagerne har været udfordret, og vi kan konstatere, at ingen har fået alle 12 poster med hjem. Mange har til gengæld fået 11, siger Finn Jørrald, der er en af folkene bag Vintercup-ideen.

Hos arrangørerne i Fredericia CC er der også stor tilfredshed. Stemningen har været god fra morgenstunden, og deltagerne nyder godt af Elbohallens varme suppe efter løbet.

- Vi er klar til at stille op igen, så snart det bliver vores tur. Vi har brugt efteråret på at få lagt ruten, og vi har gjort en masse erfaringer, som vi kan bruge næste gang, så vi er med, siger Rene Frederiksen.

Det bliver imidlertid ikke i 2019, at Taulov og omegn skal lægge stier til Vintercup. Fem andre klubber står for hver deres afdeling næste år, men året efter kan løbet måske vende retur til Fredericia Kommune.

- Alle klubber, der sender deltagere, forpligter sig til at arrangere en afdeling med visse mellemrum - ellers kan man ikke have kørere med, siger Finn Jørrald.

Kortene blev først udleveret, da starttiden var tjekket ind. Så ingen kunne på forhånd planlægge ruten ud over stok og sten. Foto: Peter Leth-Larsen
Et er et vejkort at forstå et andet mountainbike at føre. Vintercuppen byder på begge udfordringer. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov. Parret her blev ramt af punktering 50 meter efter starten. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov, hvor deltagerne blev sendt parvis afsted. Foto: Peter Leth-Larsen
Fredericia Cycle Club afviklede søndag 4. afd. af Vintercup i orienteringsløb på cykel. Starten gik ved Elbohallen i Taulov, hvor deltagerne blev sendt parvis afsted. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

Kæmpestort million-underskud får konsekvenser: Fredericia Teater siger farvel til mange medarbejdere

Læserbrev

SF mangler stadig svar i sagen om konsulent-besparelser

Læserbrev: Fredericia Dagblad lagde 23. januar igen spalteplads til nok et indlæg omhandlende Fredericia Kommunes brug af privat konsulentfirma til besparelser på socialt udsatte og handicappede borgeres botilbud. Denne gang var det koncernchef Yelva Bjørnholdt Jensen, som på vegne af Fredericia Kommune var ude med et indlæg. Det havde dog været klædeligt, hvis det stedet havde været en formand for et af de ansvarlige udvalg som udtalte sig. I Kolding har byrådet truffet den beslutning, at man selv påtager sig ansvaret for de besparelser, som man finder nødvendige. Det har den fordel, at der alt andet lige skal findes færre penge, når der ikke skal kastes flere 100.000 kroner. efter et privat konsulentfirma som Anne Brorson Consulting. Vi må formode, at koncernchefen har afstemt sit indlæg med de politisk ansvarlige? Indlægget besvarer dog stadig ikke de spørgsmål, SF tidligere har rejst, så nu spørger vi lige igen! Mener man seriøst, at man kan spare 3,7 millioner kroner på botilbud, uden borgerne kan mærke det? Tror man på, at borgerens indsats er uændret? 3,7 millioner svarer til årslønnen for minimum 10 pædagoger eller 10 SOSU-assistenter fordelt på 13 borgere! Der mangler ligeledes stadig svar på, om de berørte borgere er orienteret om, at deres private oplysninger er blevet delt, med en privat virksomhed? Det er selvfølgeligt helt legalt og inden for lovgivningens rammer og intention at følge op på om borgeren stadig får det relevante tilbud, men det er bestemt ikke nogen ny opfindelse at holde status- og opfølgningsmøder. I de tilfælde, hvor borgere har fået det bedre, er det naturligt med en ny vurdering, som i SF's optik bør ske i et samarbejde mellem den kommunale sagsbehandler og borgeren. F.eks ved brug af det man blandt fagfolk kalder en VUM (Voksen udredningsmetode), en metode socialrådgivere og socialformidlere er uddannet til at bruge. I SF mener vi, at kommunens brug af spare-konsulenter kan begrænse borgerens retskrav på at blive partshørt, når støtten forhandles ned. Når dette uvæsen har fået lov til at brede sig, er det jo ikke, fordi der er dårlige sagsbehandlere på de sociale voksenområder. Forklaringen er snarere den underfinansiering, der er og har været over en årrække på handicap- og udsatteområdet. Det er tydeligvis ikke her, 'det historiske velfærdsløft' er faldet. I betragtning af den solide økonomi, vi efter sigende har Fredericia, bør det være muligt på ordentlig vis at finde den nødvendige finansiering til handicappede og socialt udsatte borgeres tilbud, uden der skal gå kræmmermarked i aftalerne. Vi ser stadig i forventning frem til at få svar på vores spørgsmål meget gerne fra medlemmerne fra de fra de to udvalg, som sagerne hører under. Når byrådet i Kolding kan forholde sig til problematikkerne, kan det jo ikke passe at det skal være så svært at få de ansvarlige politikkere til svare.

Trekantområdet

Borgerforening i Viuf gør klar til kamp mod store solcelleparker

Annonce