Annonce
Kultur

Se hvem der får penge: Million-pulje drysses ud over kulturen i Kolding

Der er givet penge til mange forskellige kultur-initiativer. Det glæder blandt andet, når Jazz i Trekanten hen over vinteren renoverer og udbygger den jazz-flåde, som blev indviet i august i år. Med overdækning, el-motor og gode højtalere står den fra foråret klar til ture op og ned af åen – og måske en smut ud i havnen med alle slags musik ombord. Arkivfoto: Søren Gylling
Kulturudvalget har netop uddelt en pulje på en million kroner til genstart af kulturlivet i Kolding Kommune.

Kolding: Over hele landet er det en udfordring, at det går langsommere end forventet for folk at finde vej tilbage ind til koncerter, teater og andre kulturoplevelser efter at corona-restriktionerne er ophævet.

I Kolding har kulturudvalget besluttet at hjælpe udviklingen på vej med en ekstra vitaminindsprøjtning, der kan sætte turbo på mulighederne for kulturoplevelser her på bagkant af pandemien.

Projekterne spænder over alt fra debatcamp på Skamlingsbanken til Lyse Aftener i december på Koldinghus. Fælles for dem alle er, at deres fokus er at bidrage til, at borgere genfinder trygheden ved og lysten til at bruge kultur.

Annonce

Kultur i udsatte boligområder

Både Kulturskolen Kolding og Trapholt sætter over det næste halve år gang i projekter særligt målrettet beboerne i Skovparken. Her går museet i samarbejde med boligselskaberne og inviterer lokale beboere på udflugt til kunstmuseet, hvor de får en særligt skræddersyet rundtur i museets udstillinger.

Et andet af initiativerne er startstøtte til etablering af et sangkraftcenter i Kolding kommune.  Formen er ikke helt på plads, men det vil betyde meget mere sang i Kolding, for både store og små.

På Skamlingsbanken skal der også synges, men først og fremmest skal de unge på talerstolen og debattere og holde taler. Der sker, når Museum Kolding i 2022 åbner op for pilotversionen af det nye koncept Debat Camp, hvor unge skal prøve kræfter med ordets magt og tale for den sag, de hver især brænder for.

Annonce

Ud og opleve

På Harteværket har kulturudvalget bevilliget penge til at indrette værkets gamle Transformatortårn som kreativt værksted, der kan lånes af interesserede eller benyttes, når først billetten er betalt.

Geografisk Have arrangerer rundvisninger i Aksel Olsens hus og have. Aksel Olsen stiftede Geografisk Have for mere end 100 år siden, og hans hus og have står bemærkelsesværdigt uforandret op til i dag. Med rundvisningerne bliver der mulighed for at få et kig ind i der, hvor det hele startede.

I den mørke tid i december vil Koldinghus sørge for lys i mørket, når de i december sætter lys op i alle slottets vinduer og dermed bidrager til julehyggen i byen. Datoen ligger ikke fast, men på et tidspunkt vil slottet også byde på æbleskiver og julehygge.

Annonce

Mere musik til lands og til vands

Hen over vinteren renoverer og udbygger Jazz i trekanten den jazz-flåde, som blev indviet i august i år. Med overdækning, el-motor og gode højtalere står den fra foråret klar til ture op og ned af åen – og måske en smut ud i havnen med alle slags musik ombord.

Sidste støttede projekt retter sig især mod de unge i Kolding og omegn. Allerede fra september og hen over det næste år bliver Råværket på Hartevej ramme om en række koncerter, hvor de unge selv – i samarbejde med Godset og foreningen KulturLogen – står for alt omkring sceneopbygning, sikkerhed, markedsføring, booking, afvikling og så videre. Koncerterne fungerer som kulminationen på en række uddannelsesforløb, hvor de unge lærer om alt det, der skal til, for at blive gode event-arrangører. Koncerterne vil være åbne for alle.

Sådan fordeles pengene

Kulturskolen Kolding: 100.000 kr.

 Jazz i Trekanten: 50.000 kr.

Museum Kolding: 200.000 kr.

Koldingbibliotekerne: 275.000 kr.

Oplevelsescenter Harteværket: 75.000 kr.

Trapholt: 125.000 kr.

Geografisk Have: 50.000 kr.

Kongernes Samling Koldinghus: 50.000 kr.

Godset: 75.000 kr.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Det bliver der råd til: Hyggelige plejehjem, cykelstier og ny børnehave

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia HK

Frygteligt angrebsspil kostede: FHK halsede efter hele kampen og tabte til Ribe-Esbjerg

Alarm 112 For abonnenter

Jens Peter så cykelkammerater styrte i asfalten efter voldsomt uheld: - De troede, at de skulle dø

Navne

Leg i klasseværelset på maskinmesterskole bærer frugt: Hæder og en halv million kroner til lokal underviser

Fredericia

Borgmesterens svendestykke - Derfor er partierne glade for budgetaftalen

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Kultur For abonnenter

Kvinderne styrer: 'Gift ved første blik'-mændene har problemer med kæledyr og prutter

Kultur

Fem udstillinger: Kvinderne får plads på museumsvæggene

Fredericia For abonnenter

Ejer får grønt lys: Kystnær ejendom i Snoghøj kan blive til fire

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Fredericia For abonnenter

Den værste cykelsti trænger til ansigtsløft: Snart hopper håndtasken i cykelkurven ingen vegne

Fredericia For abonnenter

Livet hang i en tynd tråd som spæd - i dag stråler Regitze af livsmod

Livsstil

Kom til Fredericia for knap et år siden: Nu åbner Jan og Lars ny butik i et andet univers

Annonce