Annonce
Fredericia

Se kortet: Her er de fem steder, trafiksikkerheden skal styrkes i år

Bilister, der benytter Treldevej, kan skal fremover vænne sig til flere vejbump. Allerede i dag er der enkelte bump på vejen, som eksempelvis her lige ved Kaltoftevej. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Miljø- og teknikudvalget for godkendt forvaltningens indstilling om, hvilke trafiksikkerhedsprojekter der har højest prioritet i år.
Annonce

Fredericia: Fem projekter, der skal styrke trafiksikkerheden i Fredericia Kommune, bliver efter planen sat i gang i løbet af 2020.

Det drejer sig blandt andet om en strækning på Treldevej mellem Kaltoftevej og Nordre Kobbelvej. Her ønsker kommunen at sikre en ensartet hastighed samt skabe mere sikre og trygge krydsningsmuligheder. Det skal gøres ved at anlægge en række vejbump, der skal erstatte de chikaner, som tidligere har fungeret som hastighedsdæmpning.

Derudover er der udsigt til ændringer i Købmagergade, på 6. Julivej, Carit Etlars Vej samt på Højrupvej, hvor der ligesom på Treldevej skal etablere vejbump. De fem projekter står øverst på en liste over de ombygninger, der giver mest værdi og sikkerhed for pengene.

- Vi vælger det ud fra nogle ganske objektive kriterier. Det ændrede vi i sidste valgperiode, for den der politiske diskussion, hvor vi hver især havde vores kæpheste, førte ikke rigtig nogen steder hen, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Christian Bro (S).

Når der kommer borgerhenvendelser ind, forholder vi os til dem allesammen, og de bliver noteret, men det bliver altså vægtet efter de her kriterier, så vi hele tiden sørger for, at det er dem, der er farligst, vi løser først.

Christian Bro (S), formand for miljø- og teknikudvalget

Annonce

Vejbump, skilte og lys for 450.000 kroner

Prioriteringen afhænger af, hvor mange uheld der er sket på strækningen, om det er en skolevej, antallet af fartovertrædelser og hvorvidt der har været borgerhenvendelser.

- Når der kommer borgerhenvendelser ind, forholder vi os til dem allesammen, og de bliver noteret, men det bliver altså vægtet efter de her kriterier, så vi hele tiden sørger for, at det er dem, der er farligst, vi løser først, siger Christian Bro.

I Fredericia Kommunes budget var der tidligere afsat 821.000 kroner om året til at fremme trafiksikkerhed, mens der fra i år er det beløb sat ned til omkring 500.000 kroner.

Det dyreste af de fem tiltag bliver etableringen af vejbump på Treldevej. Teknik og Miljø anslår, at ændringen kommer til at koste 300.000 kroner, mens vejbump, skilte og belysning i Højrup kommer til at koste omkring 150.000 kroner.

Blandt de lokaliteter, der også har høj prioritet, men som altså umiddelbart ikke bliver løst i år, er blandt andet Sandal Bakke og Prangervej ved Damvej.

Annonce
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fredericia For abonnenter

FHK's liga-ambitioner fik første prioritet da FIC skulle bygges om - bredden måtte vente

Annonce