Annonce
Middelfart

Se listen: Disse 12 nordvestfynske virksomheder har fået mest i lønkompensation

Hindsgavl Slot og Carl Hansen & Søn i Gelsted er blandt de 12 virksomheder i Middelfart, som i forbindelse med coronakrisen har fået mere end en million kroner i lønkompensation fra staten. Fotos: Peter Leth-Larsen
Annonce

Nordvestfyn: Hvilke virksomheder har gjort brug af muligheden for at få lønkompensation i forbindelse med coronakrisen - og hvor meget har de hver især fået udbetalt?

Det har avisen fået svar på gennem en aktindsigt, som blandt andet viser, hvordan det ser ud på Nordvestfyn.

Ifølge Erhvervsministeriet havde 207 virksomheder i Middelfart Kommune per 29. juni ansøgt om lønkompensation, hvoraf 192 af dem fik godkendt deres ansøgning.

Listen over de 12 virksomheder på Nordvestfyn, der har fået udbetalt mest, bærer i høj grad præg af en presset hotel- og konferencebranche, ligesom også flere produktionsvirksomheder er repræsenteret. Alle 12 virksomheder har fået mere end en million kroner.

Virksomhederne har fået udbetalt lønkompensation på forhånd. Det vil sige, at de har meddelt, at et bestemt antal medarbejdere ville blive sendt hjem og har derefter modtaget et tilsvarende beløb. Hvis antallet af hjemsendte viste sig at være mindre, skal de senere betale pengene tilbage. De tal, der vises i skemaet, tager ikke højde for tilbagebetaling.

Det betyder, at der kan være virksomheder, der alt i alt ikke kommer til at modtage hele det beløb, de er blevet bevilget. Først inden årets slutning skal virksomhederne dokumentere, hvor mange ansatte de har haft sendt hjem.

1. Carl Hansen & Søn Møbelfabrik A/S

Møbelfabrikken på Hylkedamsvej i Gelsted har fået udbetalt 4.158.761 kroner i lønkompensation og er dermed den virksomhed i Middelfart Kommune, der har fået udbetalt mest.

2. A/S Hindsgavl

Hotel- og konferencevirksomheden Hindsgavl Slot har fået 2.873.246 kroner i lønkompensation.

3. ITW Construction Products ApS

Virksomheden i Middelfart, der blandt andet producerer søm til sømpistoler og overfladebehandler skruer, som er produceret hos underleverandører, har fået 2.869.084 kroner i lønkompensation.

Da direktør Jan Ditlevsen i starten af maj talte med avisen, kunne han fortælle, at de økonomiske resultater ikke bliver som forventet i 2020, men direktøren regnede dog stadig med overskud. 

4. Severin A/S

Kursuscentret Severin i Middelfart, der i høj grad lever af events og konferencer, har fået 2.518.010 kroner i lønkompensation.

5. Jacobs Douwe Egberts DK ApS

Kaffe- og tevirksomheden i Middelfart har fået 2.210.294 kroner i lønkompensation.

6. Rufac ApS

Rufac har bogholderi i Middelfart, mens fabrikken ligger på Langeland. Virksomheden har desuden en fabrik i New Hampshire i USA, og så har den haft en i Middelfart, som dog blev lukket i 2019.

Fabrikken i Rudkøbing producerer kontormøbler, primært hæve-/sænkeborde, til især det amerikanske marked.

Rufac har fået 1.878.435 i lønkompensation.

7. Fjelsted Skov Hotel & Konference

Hotel- og konferencestedet på Store Landevej nær Fjelsted har fået 1.470.321 i lønkompensation.

8. Park Hotel, Middelfart A/S

Park Hotel i Middelfart har fået 1.464.651 kroner i lønkompensation.

9. Nature Planet ApS

Middelfart-virksomheden, der producerer og sælger tøjdyr til zoologiske haver, offentlige akvarier, museer og andre turistattraktioner verden over har fået 1.464.617 kroner i lønkompensation.

10. Skov Industri A/S

Virksomheden Skov Industri har fået 1.298.610 kroner i lønkompensation.

11. Isoplus Fjernvarmeteknik A/S

Isoplus Fjernvarmeteknik i Middelfart er leverandør af præisolerede rørsystemer til både fjernvarme og fjernkølig. Virksomheden har fået 1.179.557 i lønkompensation.

12. Café Razz ApS

1.109.842 kroner har Middelfart-caféen Razz fået i lønkompensation.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Debat: Landbrugets CO2-udledning

Fredericia

Lille teater foreslår bofællesskab: Nyt Fredericia Teater bør være to scener

Annonce