Annonce
Fredericia

Se listen over stemmeslugerne: Fredericia er også rød når det gælder EU

De personlige stemmer til EU-valget i Fredericia er gjort op. Foto: Peter Friis Autzen
Socialdemokratiets spidskandidat, Jeppe Kofod, fik flest personlige stemmer ved valget til Europa-Parlamentet. DF klarede sig pænt trods nedtur i DK. V-bonde fra Kolding kunne ikke slå to kendte partifæller.

Fredericia: Mandag eftermiddag forelå de personlige stemmetal i Fredericiakredsen for kandidaterne til valget til Europa-Parlamentet søndag.

Og Fredericia er også rød, når det gælder EU-præferencerne, kan det konstateres.

Men der er ikke så langt ned til Venstre, og top-10 listen her byder desuden på et par mindre overraskelser. For eksempel at Dansk Folkeparti klarede sig ok, hvad angår spidskandidaten Peter Kofod - trods et elendigt valg i Danmark som sådan. Samt at den regionale V-bejler til et sæde i Bruxelles, Asger Christensen, Kolding, ikke nåede op i nærheden af partiets mere landskendte profiler, Morten Løkkegaard og Søren Gade. Soldaten Gade måtte omvendt se sig slået i en garnisonsby, som han ofte har besøgt, af københavner-journalisten Løkkegaard.

1) Topscoreren

Jeppe Kofod (S) 2022 stemmer i Fredericiakredsen (svarende til Fredericia Kommune)

2) V - Lige efter

Morten Løkkegaard (V) 1811

3) DF klarede sig

Peter Kofod (DF) 1700

4) SF-veteranen

Margrete Auken (SF) 1324

5) Sosse nr. 2

Christel Schaldemose (S) 1222

6) Gade længere nede

Søren Gade (V) 1204

7) Konservativ spids

Pernille Weiss (K) 646

8) Radikale Helveg

Morten Helveg Petersen (RV) 645

9) Lokal V-udfordrer

Asger Christensen (V) 407

10) Bock runder af

Mette Bock (LA) 378

11) De øvrige partier

Efter de øverste 10 stemmeslugere i Fredericia følger Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU med 384 personlige stemmer, Nikolaj Villumsen (EL) med 356 stemmer og Rasmus Nordqvist fra Alternativet med 138 stemmer.

Se alle stemmer

www.kmdvalg.dk kan samtlige personlige stemmers fordeling ses ved at klikke på Fredericiakredsen på landkortet.
Annonce
Forsiden netop nu
112

Brandfolkene rykkede ud tre gange i streg: Lejlighed udbrændte

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

112

Endnu en nattetur for brandvæsenet: Bil udbrændte i skov

112

Flammer åd villa ved Pjedsted – nu er resultat af brandundersøgelse kommet

Annonce