Annonce
Fredericia

Se listen: Så gode er de lokale skoler til at løfte eleverne

Hvilke skoler er bedst til at løfte eleverne fagligt. Det har Cepos et bud på med årets skolerangliste. Billedet er fra Danish Entrepreneurship Award 2018 i Fredericia, hvor elever fra hele landet mødtes. Foto:Yilmaz Polat

Hvilke skoler er bedst til at løfte eleverne fagligt? Det undersøger tænketanken Cepos hver år, og i Fredericia toppes listen af en privatskole.

Fredericia: En privatskole topper ranglisten over byens skoler.

Fredericia Realskole er nemlig den skole i byen, som løfter eleverne mest i forhold til, hvad man kunne forvente, viser tal fra Cepos. Tænketanken udgiver hvert år en rangliste over alle landets folke- og privatskoler.

Fredericia Realskole en undervisningseffekt på 0,8. Det vil sige, at eleverne ved sommerens 9.-klasses afgangseksamen scorede 0,8 højere end man kunne forvente, hvis man tager forældrenes baggrund med i regnestykket.

Også to folkeskoler, Fjordbakkeskolen og Ullerup Bæk Skolen på Nr. Allé, har formået at løfte eleverne fagligt, og det samme gælder den private Sct. Knuds Skole. Listen ser således ud (landsplacering i parentes):


  1. Fredericia Realskole, 0,8 (21)
  2. Fjordbakkeskolen, 0,4 (176)
  3. Ullerup Bæk Skolen, Nr. Allé, 0,3 (274)
  4. Sct. Knuds Skole, 0,1 (505)
  5. Erritsø Fællesskole, -0,1 (788)
  6. Fredericia Friskole, -0,2 (931)
  7. Kirstinebjergskolen, Havepladsvej, -0,5 (1249)
Annonce

Jeg er stolt og glad, men tager også resultatet med en vis portion ydmyghed.

Pernille Aarøe Petersen, skoleleder

Ydmyg og glad skoleleder

Fredericia Realskoles leder Pernille Aarøe Petersen er stolt over skolens placering.

- Men jeg tager det også med en vis portion ydmyghed. Vi ved jo, at placeringen varierer fra år til år. Eleverne er forskellige fra år til år, og det er noget af det spændende ved at drive skole. Resultaterne varierer, og selvom man arbejder hårdt, kan man ikke forvente at ligge i top hvert år, siger Pernille Aarøe Petersen.

Hun giver seriøst arbejdende lærere og elever æren for det gode resultat i 2018. Samtidig er hun klar over, at Cepos har fokus på det faglige - og for eksempel ikke trivsel. Så ranglisten siger ikke alt.

- Men jeg må da indrømme, at det er en liste, vi holder meget øje med, og vi vil gerne ligge højt, siger hun.

Arbejder med data

Ullerup Bæk Skolen på Nørre Allé har opnået fremgang. Afdelingsleder Jakob Asmussen mener, at skolen har stor gavn af at deltage i et projekt med Undervisningsministeriet. Her arbejder man målrettet med at løfte elever med lave karakterer i dansk og matematik.

- Lige nu er vi i gang med det store elevløft-projekt. Vi får gode erfaringer og input fra de netværksmøder, vi deltager i, som vi tager med i den daglige undervisning. Det - blandet med engagerede medarbejdere - har løftet os, siger Jakob Asmussen.

Det landsdækkende projekt belønner de skoler, der opnår højere karakterer. Det gav i september Ullerup Bæk Skolen en bonus på 1,4 millioner kroner. I dagligdagen er skolen begyndt at arbejde mere med test og analyse af data, fortæller Jakob Asmussen. Lærerne bruger data som hjælp til at rykke eleverne fagligt.

- Vi analyserer data og prøver at dykke ned i, hvor det halter fagligt, og hvad eleverne skal arbejde med, siger Jakob Asmussen.

Spørgsmålet er så, om fremgangen i lige så høj grad skyldes tilfældigheder - eller en årgang. Det afviser afdelingslederen:

- Det her er resultatet af det arbejde, og den strategi, vi har lagt, siger han.

Han understreger, at skolen ikke er i mål og stadig kan forbedre sig. Næste skridt er et øget fokus på forældresamarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Øl væltede ud i rundkørsel: Politiet forventer oprydning i flere timer

Annonce