x
Annonce
Fredericia

Se listen: Spisesteder åbner og lukker

Som i så mange brancher går det op og ned blandt spisestederne i Fredericia.

Fredericia: Spisesteder åbner og spisesteder lukker og nogle holder tro mod konceptet fast i årevis. Udbuddet af spisesteder svinger. Nogle får en kort levetid andre holder fast i årevis. Vi har samlet de seneste.

1. Fart på i Skærbæk

38-årige Farnoosh Maftoon har udvidet køkkenfaciliteterne i Restaurant Aquablu i Skærbæk. Nu kan der laves mad til 300 i stedet for 100. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

I Skærbæk har Farnoosh Maftoon etablerede for tre år siden sin restaurant Aquablu på havnen. Hun har nu opgraderet restaurantkøkkenet, så der kan der laves mad til op til 300 gæster i i løbet af otte timer. Tidligere lå kapaciteten på cirka 100.

Farnoosh Maftoon ønskede i 2019 at gøre restauranten mere kendt, og derfor lancerede hun et offensivt frokost-tilbud med "spis alt hvad du kan" for 59 kroner på en buffet. Tilbuddet er nu udløbet, men missionen lykkedes, og med udbygningen og en italiensk aftenbuffet fredag, lørdag og søndag, håber hun at kunne fastholde udviklingen.

2. Kastede håndklædet

Pizza Propria åbnede i de tidligere Ti Trin Ned-lokaler i Norgesgade i begyndelsen af 2019, men måtte lukke i slutningen af året. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kælderrestauranten, hvor Ti Trin Ned tidligere serverede gourmetmenuer blev omdannet til Pizza Propria i 2018.

Men ejerne måtte kaste håndklædet i ringen i erkendelse af, at der var for tungt at drive en restaurant i Fredericia med udgangspunkt i Aarhus. Bygningens ejer Jesper Bendix har ambition om at finde en dygtig pizza-mand, som kan drive pizzeria i lokalerne, hvor der bl.a. er opbygget en stenovn.

3. Buffet-succes

Djengis Khan Mongolian Barbecue er blevet renoveret i løbet af 2019. Arkivfoto: Lene Dalsgaard

Den mongolske restaurant på hjørne af Danmarksgade og Købmagergade blev gennemrenoveret i 2019. Mac Yee Khai omdannede hjørnebygningen til restaurant for 29 år siden og har været tro mod konceptet, som bl.a. indeholder populær buffet.

4. Perhaps lukkede

I 2019 måtte tapasbaren Perhaps i Købmagergade kapitulere. Arkivfoto: Mette Mørk

I marts lukkede restaurant Perhaps i Købmagergade efter tre år. Beslutningen kom efter en periode, hvor andre løsninger også var i spil - blandt andet en flytning til en anden lokalitet.

Lokalet er i dag ved at blive ombygget til Fredericias nye gå-i-byen-sted Aha, som efter planen skal stå klar til påske. Bag spillestedet står Monjasa-direktør Anders Østergaard.

5. Streetfood

I sommeren 2018 åbnede Urbania Street Food i Gothersgade ved siden af Tøjhuset. Arkivfoto: Morten Pape

Mikset af spisesteder i Urbania Streetfood har ramt et publikum i Fredericia. Udbuddet af menuer skifter jævnligt, hvilket også har ligget i konceptet for initiativtageren Brian Løkkegaard.

6. De faste

Café Mairs er en af byens mange caféer. Arkivfoto: Søren Gylling

Cafe Carlos i Prinsessegade, Cafe Mums i Oldenborggade, Hotel Postgården i Oldenborggade, Cafe Mairs, Sushi Yamamomo på Axeltorv er blandt de restauranter, der har et solidt tag i publikum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Midt i en corona-krise: Isolation kan være fatal for mange

Læserbrev: Coronavirus er farlig på mange måder. Det er den blandt andet, fordi den er med til isolere borgere med psykiske problemer. For at mindske risikoen for spredning af corona bliver mange af borgerne bedt om at opholde sig inden døre. Det påvirker dem, og risikoen for angst, tankemylder og rastløshed er nærliggende. Det er især unge borgere med psykiske problemer, de er usikre og bliver nemt ladt i stikken. Alle vores kræfter går til corona i øjeblikket. Jeg har derfor spurgt kommunaldirektøren om, hvad gør vi for, at den gruppe af sårbare unge ikke bliver glemt og hvilke tiltag, der sat i værk. Er der for eksempel iværksat en løbende vurdering? Følger vi op telefonisk? Der er mange spørgsmål, der trænger sig på i tider som disse. Som byrådsmedlem kan jeg ikke vide alt, det erkender jeg, men jeg kan gøre et forsøg på, at finde ud af det. Noget af det værste, der kan ske, er, at borgere - unge som ældre - med psykiske problemer bliver glemt. For borgere med psykiske problemer, der bliver glemt, kan det være lige så farlig som coronavirus, hvis de ikke får den rette behandling. Behandling og støtte er lige så vigtig for en psykisk ramt borger som kemo for en kræftpatient.

Fredericia

Rolig genåbning af genbrugsplads: Bommen gik op - trailerne blev tømt

Annonce