Annonce
Læserbrev

Se så at få det teaterhus bygget

Men et nyt teaterhus skal overhovedet ikke bygges med midler fra Fredericia Teater. Hvis teateret skal medfinansiere et nyt teater, så får vi aldrig bygget dette hus. Derfor skal det heller ikke hedde Fredericia Teater, men f.eks. Fredericia Scenen.

Læserbrev: I søndagens avis kunne man læse, at Rasmus Adrian, Statens Kunstfond og Slots- og Kulturstyrelsen anbefaler, at Fredericia får bygget et nyt teater. Teateret i sin nuværende form bliver aldrig en forretning.

For et par måneder siden oplyste borgmester Jacob Bjerregaard, at nu var der nedsat et udvalg, der skulle se på mulighederne, økonomien, i et nyt teaterbyggeri. Helt fint.

Desværre kom teateret så ud af året med et underskud på driften på 20 mio. kr., og hvad sker der?

Med det samme vendte borgmesteren det hvide ud af øjnene og meddelte, at nu var det teaterbyggeri sendt til hjørne.

Men et nyt teaterhus skal overhovedet ikke bygges med midler fra Fredericia Teater. Hvis teateret skal medfinansiere et nyt teater, så får vi aldrig bygget dette hus. Derfor skal det heller ikke hedde Fredericia Teater, men f.eks. Fredericia Scenen.

Få dog udskrevet en arkitektkonkurrence.

Fredericia har noget, ikke andre landsdele kan tilbyde: Vi har en byggegrund lige ud til Lillebælt, der har ligget brak i snart 15 år.

Et teaterhus på denne byggegrund vil være en unik placering og et brand for hele byen. Derfor er det et kommunalt anliggende at være igangsætter.

Det er indlysende, at Fredericia Kommune ikke kan stå for et byggeri som dette, der skal fremmed kapital til, men i Odense har de bygget Odeon, og i København har de bygget Royal Arena, så der findes jo kapital til et byggeri som dette.

Annonce
Hans Villund. Arkivfoto: Torben Glyum
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Byrådet får orientering fra politiet efter drab: - Vi skal ikke være en krigszone

Leder For abonnenter

Covid-19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af Covid-19, også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede, og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig. På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe. Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme. Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra Covid-19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle. Covid-19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine. Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danskere af influenza i sæsonen 2017/2018. For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne. En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet. I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog 10 gange højere, er regnestykket det samme. Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

112

Politiet frygter opgør efter skuddrab: Indfører visitationszone i Korskærparken og midtbyen

Fredericia For abonnenter

Ikke første gang med visitationszone: Se liste over skudepisoder gennem 10 år i Fredericia

Fredericia

Eks-borgmester vred på borgmester efter skattenyhed: - Minder efterhånden om det russiske styre

Annonce