Annonce
Fredericia

Se video: Energinet i gang med det store træk i Baltic Pipe-projektet

For et par måneder siden blev de første grabbe havbund fjernet fra bunden af Lillebælt, hvor gasledningen Baltic Pipe nu lægges. Nu trækkes ledningen og arbejdet ventes afsluttet i den kommende uge. Arkivfoto: Søren Gylling
Annonce

Lillebælt: I måneder har Energinets entreprenør arbejdet på at blive klar til at trække gasledning på tværs  af Lillebælt. Gasledningen skal løbe fra Skrillinge Strand på Fyn til Gl. Ålbo på den jyske side og arbejdet er nu i gang.

Den fire kilometer lange krydsning var planlagt til at tage godt en uge, men på grund af nogle tekniske udfordringer, er arbejdet blevet lidt forsinket i forhold til den oprindelige plan. Det er i gang, og Energinets entreprenør forventer, at trækket er gennemført i begyndelsen af uge 37. Det fremgår af Energinets nyhedsbrev om projektet.


Der skal lægges skærver over ledningen for at beskytte den. Siden skal røret trækprøves, så det er klar til at blive koblet på landledningen fra Norge til Polen i 2021.

Energinet


Selskabet konstaterer, at det er en kompliceret teknisk proces at trække det tunge gasrør over Lillebælt, og arbejdet er afhængigt af, at maskiner og anden teknik fungerer, som det skal. Samtidig er arbejdet på havet følsomt over for vejr- og strømforhold i Lillebælt. Det betyder, at arbejdet skal gennemføres hurtigst muligt, hvilket indebærer arbejde døgnet rundt.

Annonce

Rør fyldes med vand

Ledningen trækkes fra byggepladsen ved Gl. Ålbo til Skrillinge Strand. Når ledningen er trukket på tværs, og rørenden er sikker i land,  bliver røret og havbunden inspiceret, så man sikrer, at røret ligger, som det skal. Derefter fyldes røret med vand, så det lægger sig helt stabilt på bunden. Røret dækkes med sten og skærver.

Mens der er vand i røret trykprøves det, derefter tømmes det, tørres og fyldes med nitrogen og lukkes af, så det er klar til at blive koblet på landledningen fra Norge til Polen i 2021.

Energinet har optaget en lille video om det forestående træk af gasledningen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Skrappe coronaregler omdirigerer ridestævne til Fredericia: - Vi lægger op til 'kom, rid, skrid'

Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: - Journalisterne er bare mikrofonholdere - de stiller jo ingen kritiske spørgsmål

Fredericia

Politiet lukkede spejdermøde i MesseC: - Jeg er mest bare lidt forundret

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce