Annonce
Fredericia

Se video: Forening kørte rundt med gaver til 198 frivillige

Ældresagen i Fredericia tog lørdag rundt til de 198 frivillige og gav dem en gave og en tak for deres indsats. Her er det Elin Markert, der med barnebarnet Dana ved sin side, modtager taknemmelighedsgaven fra lokalformand Niels Hother Jakobsen. Foto: Peter Friis Autzen
Corona spændte ben for en fælles fest, så derfor rykkede den Ældresagens lokalbestyrelse ud med gaver i massevis.

Fredericia: En mindre karavane af gave-proppede biler kørte lørdag formiddag ud fra Fredericia Vinhandel i Danmarksgade. Ældresagen Fredericia ville belønne sine mange frivillige med en gave, som var indkøbt og pakket hos vinhandlen.

Bestyrelsen stod for omdelingen, og formand Niels Hother Jakobsen havde lagt bilens bagsæde ned for at få plads til de omkring 20 gaver, hvert bestyrelsesmedlem rykkede ud med. Fru Jette hjalp til med smil og rutevejledning.


Annonce

Det er livskvalitet at være frivillig.

Birte Sørensen


- Vi plejer at holde en fest for de frivillige, men det kan vi ikke i år. Og vi kan heller ikke arrangere en hyggetur. Så vi må gøre noget andet, for de frivillige skal have et tak, så de kan mærke, hvor glade vi er for deres indsats. Og indsatsen har været ekstra stor her under corona, siger Niels Hother, mens han slæber de sidste pakker ud i sin bil.

- Vores frivillige er meget loyale og gør alt for, at vores medlemmer skal have det godt, siger han.

Kæmpe forening

Ældresagen i Fredericia har 8.878 medlemmer. 198 af dem er frivillige med mange forskellige gøremål. Nogle er med i en indkøbsordning, hvor gangbesværede medlemmer får hjælp til at handle ind. Andre står for motions-tiltag. Og rækken af tilbud er lang.

- Vi har 198 frivillige, og for at nå ud til dem alle på én dag, rykker hele bestyrelsen. Modtagerne ved ikke, at vi kommer, så vi krydser fingre for, at de er hjemme, siger Niels Hother.

Ved første stop går døren op, allerede inden Niels og Jette når frem til dørklokken.

I døren står en overrasket Birte Sørensen, der straks kalder på sin mand, Flemming. De er begge frivillige med stole-motion for ældre.

- Det er livskvalitet at være frivillig. Det giver en stor "løn", og er en fornøjelse, som er ubetalelig, siger Birte, der glæder sig over at være klædt i julerødt, når nu der kommer overraskelsesbesøg - endda med kamera på.

Annonce

Man får overskud

Næste stop er lige i nærheden, hvor Elin Markert bor. Efter et stykke tid går døren op, og en overrumplet Elin smiler sammen med sit barnebarn, Dana.

- Jamen, det er alt for meget, siger Elin, der er tilkaldevagt i forhold til flere frivillige projekter.

Hun har aldrig rigtig tænkt over, hvorfor hun er frivillig. Men hun synes, at når man har fået meget i livet, kan man godt give lidt tilbage.

- Jeg husker, at jeg en gang gav en togbillet til en ung dame, som ikke syntes at hun kunne tage imod den. Så sagde jeg, at hun en skønne dag kunne give tilbage ved at forære et andet ungt menneske den billet, vedkommende havde brug for. Man kan godt give tilbage. Det behøver ikke at være noget, man tænker så meget over, siger hun.

- Hvis man altså har overskuddet til det, indskyder Niels.

- Jamen man får overskud af det, svarer Elin.

Flemming og Birte Sørensen var overraskede og glade for besøget og gaven. Men endnu mere glade for at være frivillige. Foto: Peter Friis Autzen
Ældresagen i Fredericia har ifølge formand Niels Hother Jakobsen afsat 40-50.000 kroner til at belønne og takke de mange frivillige. I år er det ikke muligt at arrangere en fest eller tur. Så i stedet har foreningen købt gaver fra Fredericia Vinhandel. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia For abonnenter

Overblik: Her er 16 nøglepersoner i borgmestersagens efterspil

Annonce