Annonce
Alarm 112

Sejlbåd grundstødt: Marinehjemmeværnet kæmpede for at få båden fri ved højvande

Marinehjemmeværnet Fredericia hjalp lørdag ved en grundstødning i Horsens Fjord. Fotograf: Peter Østergård

Horsens/Fredericia: En besætning fra Marinehjemmeværnet i Fredericia blev lørdag eftermiddag lidt udfordrede, da de skulle trække en sejlbåd fri af en grundstødning i Horsens Fjord. Det lykkedes heldigvis til sidst.

Det oplyser Hjemmeværnet på sin hjemmeside.

Marinehjemmeværnets Flotille 134 Fredericia er denne weekend på farvandsovervågning for Søværnet med en frivillig besætning om bord på fartøjet MHV 909 SPEDITØREN.

Annonce

Lørdag eftermiddag blev fartøj og besætning anmodet af Forsvaret om at assistere en 24 fod sejlbåd. Den var gået på grund i Horsens Fjord. Sejlbåden lå på 40 cm vand.

Først forsøgte gummibådsbesætningen selv at få den fri, men lige så snart, de fik den fri, drev den ind på grund igen. ​

Langt slæb

Udfordringen blev ikke mindre af, at sejlbåden var gået på grund ved højvande - og efterhånden som højvandet aftog, kom den til at sidde bedre og bedre fast.

Nu måtte de frivilllige marinere så bruge SPEDITØRENs slæbetrosse og alle fortøjningstrosserne for at få et slæb, som var langt nok til at komme helt ind på det lave vand og trække sejlbåden fri.

Marinehjemmeværnet hjælper ved grundstødning i Horsens Fjord. Det lykkedes til sidst at få sejlbåden slæbt fri. Fotograf: Peter Østergård

Mens man arbejdede med at få etableret et slæb, fik gummibådsbesætningen også sejlet de to lystsejlere ud til SPEDITØREN, hvor de kom ombord og kunne få varmen.

En gast fra gummibådsbesætningen blev sat om bord på sejlbåden, og i et samarbejde ude fra sejlbåden og ind til SPEDITØREN lykkedes det til sidst for SPEDITØREN at få trukket sejlbåden fri.

Herefter blev den sejlet til Horsens, hvor den skal efterses, og roret skal repareres, inden den kan forsætte videre på sin planlagte færd nordpå.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Socialdemokraterne har valgt: Her er dem, du kan stemme på til november

Fredericia

Fynboer fortæller det gerne: Men Fredericia Kommune svarer ikke på konkret spørgsmål om topchef

Fredericia For abonnenter

Oppositionen kalder det for 'dybt kritisabelt': Chef så aldrig aftale om, at han skulle være leder for Kirsten Blæhr

Annonce