Annonce
Middelfart

Seks er testet positiv: Corona sender skoleklasser og vuggestuegruppe hjem

Tre årgange på Vestre Skole og en gruppe i Børnehuset Chili i Middelfart er sendt hjem efter seks borgere er testet positiv for corona. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Tre årgange på Vestre Skole og en gruppe i Børnehuset Chili i Middelfart er sendt hjem, efter børn fra årgangene er testet positiv for corona.
Annonce

Middelfart: Det seneste døgn er seks borgere i Middelfart Kommune testet positiv for corona. Flere af de smittede er elever på Vestre Skole og en børnegruppe i Børnehuset Chili. Derfor blev tre årgange på Vestre Skole og en gruppe fra børnehuset hjemsendt mandag eftermiddag.

Jeanette Rokbøl, der er sundhedschef i Middelfart Kommune, oplyser, at der i tæt samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed er foretaget en smitteopsporing på de smittede personer. På den måde er deres nærmeste kontakter blevet identificeret, og de berørte personer har fået direkte besked.

- Dem, der er smittet, er jo selvfølgelig sendt hjem, og så har vi lokaliseret, hvem der har været nærkontakter - og årgangene har vi også sendt hjem, fortæller Jeanette Rokbøl.

Det drejer sig om anden, tredje og ottende årgang, der er hjemsendt efter Sundhedsstyrelsens forsigtighedsprincip. Derudover er der iværksat ekstra rengøring.

Corona-tal i Middelfart

Mandag var der 11 smittede i Middelfart Kommune og en incidens på 28. Dermed går Middelfart nu ind i sin tredje uge i "rød zone". Det vil sige, at kommunen er med på en bekymringsliste over kommuner, hvor smitten overstiger en incidens på 20 smittede pr. 100.000 borgere.

Annonce

Fortsæt som normalt

Alle de hjemsendte børn skal have en negativ coronatest, før de igen må møde op i skole eller børnehus.

- Nu afventer vi, at folk skal podes. Ligeså snart de har et negativt svar, må de komme i skole igen, så vi håber, at de i løbet af den her uge begynder at komme tilbage - og så går de jo på efterårsferie, siger sundhedschefen.


Dem, der er smittet, er jo selvfølgelig sendt hjem, og så har vi lokaliseret, hvem der har været nærkontakter - og årgangene har vi også sendt hjem

Jeanette Rokbøl


Børn i Børnehuset Chili og elever på Vestre Skole, der ikke har fået direkte besked, skal bare gå i skole og børnehus som normalt.

- Vi har taget alle de forholdsregler, som Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt os om, og det er også inklusiv at iværksætte ekstra rengøring, så der bør ikke være bekymringer på det grundlag, siger sundhedschefen og tilføjer:

- Vi følger situationen tæt og er klar til at gribe ind, hvis der er behov for yderligere tiltag. Det er vi i tæt samarbejde med styrelsen om hele tiden.

Vestre Skole og Børnehuset Chili ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Annonce
Alarm 112

Tyve har kig på dyrt elværktøj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FC Fredericia For abonnenter

Borgmester afviser beskyldninger: FHK har lige så gode vilkår som alle andre

Annonce