Annonce
Fredericia

Seks nuværende medlemmer får nyt selskab: Bjarne og to andre fuldender kommende menighedsråd

Præst Kristoffer Bruun Simonsen indsamler stemmesedler tirsdag aften i Sct. Michaelis Kirke, hvor der ligesom i resten af landets pastorater var valg til menighedsrådet. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Overalt i Danmark blev der tirsdag aften valgt medlemmer til pastoraternes menighedsråd. Således også i Sct. Michaelis Kirke, hvor tre nye ansigter blev stemt ind. Bjarne Giertz Olsen er kommet i kirken siden 2012, og de kommende fire år skal han sidde i menighedsrådet.
Annonce

Fredericia: - Så er der talt, talt igen og talt en gang mere, og vi er nået frem til samme resultat alle tre gange.

Sådan lød det tirsdag aften i Sct. Michaelis Kirke, hvor en historisk valgforsamling fandt sted, da de kommende fire års menighedsrådsmedlemmer skulle findes.

Et par timer tidligere var deltagerne blevet budt velkommen af præst Kristoffer Bruun Simonsen og næstformanden for menighedsrådet, Johannes Lund Nielsen. Ved hjælp af navn og fødselsdato registrerede de samtlige af de godt 75 deltagere. Det skulle sikres, at de alle er tilknyttet sognet. Ellers havde de ikke stemmeret.

Den hidtidige næstformand, Johannes Lund Nielsen (th.) sad klar og hjalp med at udlevere stemmesedler til deltagerne ved valgforsamlingen. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen

Samme sted fik de udleveret tre, farvede stemmesedler. Det var dem, som senere på aftenen skulle benyttes til at afgøre, hvilke kandidater der fremover skal tage beslutninger om alt fra ansættelser til kirkeudsmykning. Det var første gang, at sammensætningen af menighedsrådene landet over skulle afgøres på den måde - og på samme dag.

Annonce

11 kandidater til ni pladser

Allerede forud for aftenen stod det klart, at en tredjedel af kirkens valgbare menighedsråd skulle udskiftes. Tre af de hidtidige medlemmer ønskede nemlig ikke at genopstille. Det gjaldt blandt andet Asbjørn Asmussen, der har været formand de sidste seks års.

- Det kræver en stor tidsmæssig investering, hvis man skal gøre det på en måde, som jeg i hvert fald synes er rimelig. Det synes jeg ikke min livssituation giver mig tilstrækkelig overskud til, så jeg har valgt at trække mig, inden nogen gør mig opmærksom på, at jeg hellere må gøre det, siger han med et smil på læben.


jeg ønsker at bakke op om de ansatte ved kirken og give dem frihed til, at kirken skal være hvad kirken er,

Bjarne Giertz Olsen, kommende menighedsrådsmedlem


Nye kræfter måtte melde sig på banen. Her stod blandt andet Bjarne Giertz Olsen klar til at tage over. Egentlig bor han i Bredstrup, men fordi han har løst sit sognebånd og dermed sluttet sig til Sct. Michaelis Pastorat, kunne han stille op. Sammen med de 10 øvrige kandidater fik han mulighed for kort at præsentere sig og fortælle om formålet med at stille op.

- Fra den første dag har min kone og jeg følt os velkomne, og vi er glade for forkyndelsen. Det er dejligt at have en kirke, hvor man aldrig skal kigge i kirkebladet efter, hvem der prædiker, for vi har to knalddygtige præster.

- Når vi kommer i kirken, så får vi et møde med Jesus som verdens frelser. Jeg har tidligere været i menighedsrådet andre steder, og jeg ønsker at bakke op om de ansatte ved kirken og give dem frihed til, at kirken skal være hvad kirken er, lød det fra Bjarne Giertz Olsen, inden han sluttede af med et ”amen”.

Annonce

Tiltræder til november

Efter en kort spørgerunde var det tid til, at initialer eller navne skulle grifles ned på den grønne af de tre stemmesedler.

De blev valgt ind i Sct. Michaelis

Stig Lilleøre,

Johannes Lund Nielsen

Kenny Bruun Olsen

Annette Ingemansen

Per Nielsen

Ole Steen

Ruth Fibiger Olesen

Steffen Bader

Bjarne Giertz

Derudover består menighedsrådet af kirkens to præster, Kristoffer Bruun Simonsen og Thomas Kofoed Nedergaard, samt medarbejderrepræsentant Malene T. Steffensen.

Et kvarter, en kop kaffe og et stykke kage senere var stemmerne talt op. De seks nuværende menighedsmedlemmer blev alle genvalgt, mens tre nye også kan se frem til fire år som en del af kirkens ledelse.

De nye menighedsråd tiltræder 1. søndag i advent, 29. november. Inden da skal den af menighedsrådsmedlemmerne, der fik flest stemmer, indkalde til den øvrige bestyrelse til konstituering.

Valgforsamling i Sct. Michaelis Kirke. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Kommunen hjælper med at opspore smittede: - Jeg bliver ikke overrasket, hvis smittetallet stiger over de kommende dage

INFO

Pressenævnet kritiserer Fredericia Dagblad

Fredericia

Testbil kommer til Fredericia: 16 gymnasieelever og én lærer smittet - over 800 elever og lærere skal testes for corona

Fredericia For abonnenter

Coronaramt gymnasieelev kalder kritik af fester for 'unfair': - Vi unge er udsat for en heksejagt

Annonce