Annonce
Fredericia

Selvom Fredericia er blandt de hårdest ramte kommuner: Daginstitutioner forventer at genåbne på mandag

Positivprocenten for de coronatestede med bopæl i Fredericia Kommune ligger på 0,88 inden for de seneste syv døgn. Det er den fjerdehøjeste positivprocent på landsplan. Genrefoto: Mette Mørk
Antallet af coronasmittede med tilknytning til daginstitutionerne er oppe på 28 personer. Mandag forventer man dog at kunne genåbne i de to nedlukkede daginstitutioner.
Annonce

Taulov/Fredericia: 20 i Spiren, seks i Labyrinten og to i Bakkely.

Sådan lyder antallet af coronasmittede med tilknytning til de lokale daginstitutioner, der henover den seneste uge har været hårdt ramt. Det oplyser John Nyborg, der er leder af dagtilbudsområdet i Fredericia Kommune.

- Men der er ingen yderligere smittede (med tilknytning til daginstitutionerne, red.) inden for det seneste døgn, og det er vi glade for, siger han.

John Nyborg oplyser samtidig, at Spiren på Jens Hansens Vej i Taulov og Labyrinten på Lumbyesvej i Fredericia er klar til at genåbne fra på mandag. De har ellers holdt lukket i denne uge grundet corona.

- Der bliver åbnet op, men det bliver med en kortere åbningstid, da det ikke er al personale, der er klar. Det er nogle af børnene i øvrigt heller ikke, siger John Nyborg.

Annonce

Forældrekontakt i gang

Hvordan åbningstiderne ser ud, er endnu uvist, men ifølge lederen af dagtilbud er forventningen, at Spiren og Labyrinten kan holde åbent fra 7.30-15.30. Han understreger dog, at dette kun er en forventning.

- Vi får meldinger i løbet af weekenden, så tingene kan ændre sig, konstaterer han.


Vi får meldinger i løbet af weekenden, så tingene kan ændre sig.

John Nyborg, leder af dagtilbudsområdet i Fredericia Kommune


Han oplyser samtidig, at man er i gang med at kontakte forældre til børn i daginstitutionerne, så de kan få en klar melding i løbet af fredag eller lørdag.

Annonce

11 nye smittede

Fredagens coronatal viser, at 11 personer med bopæl i kommunen har testet positiv for coronavirus inden for det seneste døgn.

Med 51 tilfælde inden for de seneste syv dage nærmer incidensen per 100.000 indbyggere også snart at runde de 100 i Fredericia. 99,6 ligger incidensen for perioden helt konkret på, hvilket betyder, at Fredericia ligger nummer seks blandt landets kommuner, når man måler på dette.

Her er Kolding i øvrigt gået forbi Ishøj, som den hårdest ramte kommune med 251,6 smittede per 100.000 indbyggere inden for den seneste uge.

Ser man på positivprocenten for testene, der er taget inden for den seneste uge, er det heller ikke opløftende tal for Fredericia. Positivprocent på 0,88 er landets fjerdehøjeste. Kun Ishøj (0,94), Brøndby (1,14) og Kolding (1,97) kommuner har en højere positivprocent.

På landsplan har der været 552 bekræftede smittetilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Annonce