Annonce
Fredericia

Selvom lodsejer siger nej: Enigt byråd vil udstykke grunde på anden mands jord

Det tjener almenvellet at sikre nye byggegrunde i Fuglsang Vest, mener politikerne, som derfor er klar til at ekspropriere, hvis ejeren ikke vil sælge. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er behov for flere attraktive byggegrunde i Fredericia, og trods protester fra grundejeren bliver det også i Fuglsang Vest. Løsgænger Karsten Byrgesen konstaterede, at det sker for almenvellets skyld.
Annonce

Fredericia: Der står 21 stemmer bag den nye lokalplan for Fuglsang Vest, som skal sikre et antal attraktive byggegrunde og byens udbygning mod vest. Byrådet er enige om, at ønsker lodsejeren ikke at sælge, så kan arealet eksproprieres.

At sagen ikke har været kørt helt efter normale procedurer, vedgik formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S) gerne.

- Der er rejst berettiget kritik af fremgangsmåden, og det er bestemt ikke normal procedure, at vi ikke har haft inddraget ejeren, sagde Steen Wrist Ørts om sagen, hvor kommunen har lavet lokalplan for et areal, hvor kun en del i dag tilhører kommunen.

Kenny Bruun Olsen (V) mente også, at der var grund til selvransagelse.

- Det er glædeligt, at vi får flere byggegrunde, så kommunens skattegrundlag kan hæves. Men vi skal nok være meget bedre, når vi går ud og tager en lodsejers jord. Og det er jo det, vi gør. Det ville være almindelig høflighed at tage lodsejeren i hånden og gå ud på hans mark og fortælle, hvilke planer vi har, sagde Kenny Bruun Olsen.

Vi har udlagt området til boliger i kommuneplanen, men det berettiger ikke til, at der pludselig står en mand med en kikkert og måler ens jord op. Det er en fejl.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)

Annonce

Almenvellets interesse

Lodsejeren har gjort klart, at han ikke ønsker at sælge arealet til kommunen og har peget på alternativer. Men med byrådets vedtagelse af lokalplanen ligger det klart, at udstykningen kommer til at ligge på lodsejerens areal, som kommunen i sidste ende kan ekspropriere.

- Det har ligget i kommuneplanen, at området kunne udlægges til boliger, men det retfærdiggør ikke, at der pludselig står en mand med en kikkert og målepind, uden at vi har drøftet det med grundejeren. Det er en fejl, fastslog Steen Wrist.

Løsgænger Karsten Byrgesen var enig i, at fremgangsmåden har været kritisk, men at man til gengæld har fået en lokalplan, som betyder, at den nye udstykning bliver særdeles attraktiv.

- Vi får blandt andet blotlagt Ullerup Bæk, så jeg tror, at det bliver smukt. Det er selvfølgelig en torn i øjet, at vi kun ejer en fjerdel af jorden, men som sagen står, så mener jeg, at projektet tjener almenvellet, og så er det i orden, mente Karsten Byrgesen.

Annonce

Borger rejste sig

Efter byrådets ordinære møde dukkede imidlertid en borger op med en række spørgsmål til sagen omkring arealanvendelse og trafikbetjening, som byrådet netop havde godkendt skulle ske ved en forlængelse af Fuglsang Allé.

Borgeren fremlagde flere synspunkter i sagen, som borgmester Jacob Bjerregaard straks opfordrede forvaltning og udvalget til at lytte til.

- Vi skal have den bedste løsning for området, så lad os endelig få dine input med, sagde Jacob Bjerregaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce