Annonce
Fredericia

Seniorhuset inviterede alle indenfor: Kurt kom af med stakkevis af frimærker

Kurt Hansen havde fyldt en stor kuffert med frimærkemapper, som han har arvet fra sin bror. Nu ville han ikke længere have dem liggende mere. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
For at vise huset og ikke mindst aktiviteterne frem inviterede Seniorhuset I.P. Schmidt for fjerde gang til fødselsdag og åbent hus.
Annonce

Fredericia: For fjerde gang markerede Seniorhuset I.P. Schmidt lørdag sin fødselsdag med åbent hus. Fra klokken 10 var huset fyldt af de faste aktivitetshold, der holder til i Vendersgade, samt eksterne foreninger.

Der var mulighed for at prøve en af de såkaldte Rickshaw cykler, knipleholdet udstillede og desuden spiste mange frokost i seniorhusets café på en dag, hvor målet var at vise seniorhuset frem for potentielle brugere eller frivillige.

- Det er primært ældre eller folk, der lige har bevæget sig uden for arbejdsmarkedet, der kommer forbi i dag. Det kan også være pårørende, der tænker, om det kunne være noget for deres nærmeste, siger aktivitetsleder Sussie Enghøj Bruun.

På 1. salen var der mulighed for at få vurderet sin frimærkesamling, hvilket flere benyttede sig af. Det gjorde blandt andet Kurt Hansen, der kom trækkende med en kuffert fyldt med omkring 10 frimærkemapper.

- Jeg har arvet dem af min bror. Jeg har selv samlet, men jeg gider ikke have dem liggende mere, siger Kurt Hansen.

På 2. sal var der blandt andet musik og brædtspil. Her dystes der i backgammon. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

En kuffert med frimærker

På den anden side af bordet gik Aske Ehmsen og Peter Hørlyck fra Fredericia Frimærkeklub i gang med at bladre i de mange mapper for at inspicere frimærkerne med briller og pincet. Efter tyve minutters tid var dommen klar.

- Han har gjort rigtig meget ud af Sverigessamlingen, men det er svært at komme af med. Der er kommet mere på markedet, fordi der er blevet færre samlere. Det har trykket prisen, siger Aske Ehmsen.

Efter nogle hurtige mellemregninger vuderede Aske Ehmsen og Peter Hørlyck, at samlingen er 2.830 kroner værd.

- Ja, jeg skal bare af med det, kom det hurtigt fra Kurt Hansen, der forlod Seniorhuset I.P. Schmidt med en tom kuffert og et par tusinde kroner rigere.

Frimærkesamlingen skal Fredericia Frimærkeklub sælge i forbindelse med kommende byttedage.

21 forskellige foreninger eller kommunale afdelinger bruger Seniorhuset I.P. Schmidt.

Nogle af de mest interessante frimærker blev vendt og inspiceret. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Kurt Hansen kom som håbet af med sin brors gamle frimærkesamling. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Eksercerhuset renoveres for 8,5 millioner kroner -  husets indhold skal spille sammen med andre kulturhuse

Annonce