Annonce
Fredericia

Seniorråd ønsker mere debat og prøver ny måde: Maddage nok bedre end mængderegulering

Flemming Larsen, 76, tidligere lærer på Købmagergades Skole og lærerkredsformand i Fredericia. i dag formand for Fredericia Kommunes seniorråd og lige nu på valg sammen med de øvrige medlemmer. Deltagelsen er normalt behersket, men nu prøver rådet noget nyt. Foto: Søren Gylling
Pensionistavis omdøbes. Så håber råd - som lige nu er på valg - at artikler om samvær og seniorbofællesskaber løfter interessen. Svært ord om flere penge til ældre gjorde nemlig ikke.
Annonce

Fredericia: Alle kommuner skal efter loven have et folkevalgt seniorråd.

Men de arrangerer ikke busture til Harzen eller foredrag med Søren Ryge. Alt det sociale har man blandt andet Ældre Sagen og pensionistforeningerne til.

Derimod skal seniorrådet i Fredericia høres, når byrådspolitikerne og kommunen beslutter sig for ældreplejens kvalitet og budget.

Det er der imidlertid ikke den store interesse for at følge med i, må man konstatere, hver gang seniorrådet skal sammensættes af alle borgere, der er fyldt 60. Det sker i år. Afstemningen er i gang, og de ni medlemmer findes den 30. november. 13 kandidater stiller op.

For fire år siden var stemmeprocenten 37, og med coronaens begrænsninger af folks bevægelsesfrihed kan deltagelsen ske at undergå det tal.

- Men vi kan ikke give coronaen hele skylden for en manglende interesse, siger formand for Fredericia Seniorråd, Flemming Larsen:

- Vi ville for eksempel have vanskeligt ved at samle ældre til et debatmøde om mængderegulering.

Begrebet er ellers vigtigt. Indtil 2015 sendte mængderegulering automatisk flere penge i det kommunale budget over til ældreområdet i takt med, at der blev flere +80-årige - og det bliver der. Reguleringen afskaffedes herefter af byrådet i en sparemanøvre.

Annonce

Mere konkrete emner

Derfor forsøger seniorrådet at vække fornyet interesse for det arbejde.

Men med andre emner og ord.

- 1. januar ændrer Pensionistavisen navn til Senior Nyt Fredericia, og vi vil løbende bringe nogle artikler om mere konkrete temaer, forklarer Flemming Larsen:

- I første omgang om flere seniorbofællesskaber, som vi mener, der er behov for. Vi har med hjælp fra en professionel journalist besøgt seniorbofællesskabet i den gamle Købmagergade Skole.

Sådan stemmes der:

De 14.000 fredericianere, der er fyldt 60, kan stemme til seniorrådsvalget den 30. november 2020.

Alle stemmeberettigede har fået brev med en kode, der kan bruges til at sætte et digitalt kryds via et klik på Fredericia Kommunes hjemmesides forside.

Man kan også brevstemme inden selve valgdagen eller smide stemmesedlen i en af de urner, der frem til 20. november var opstillet på aktivitetscentre, i Fredericia Idrætscenter, Elbohallen, på rådhuset og biblioteket.

- Ensomhed bliver også et kommende tema i Fredericia Senior Nyt, fortæller han til Fredericia Dagblad.


Vi kan ikke give coronaen hele skylden for en manglende interesse.

Flemming Larsen, fmd. Fredericia Seniorråd


Alt andet lige har 2020 dog været et udfordrende år for seniorrådet i Fredericia og mulighederne for at få en debat om ældrepolitik i gang. På grund af nedlukning og forsamlingsloft måtte to planlagte borgermøder om ældre og offentlig transport således aflyses.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Fredericia

Coronavirus har sat genbrugsbutik under pres: Syv af 18 var syge i første omgang - nu er yderligere sendt hjem

Fredericia

Deltag i afstemninger: Overholder du og andre myndighedernes anbefalinger, når du handler?

Kolding For abonnenter

Niras og Rambøll-analyse: Klapning af opgravet havbund er eneste vej frem for Marina City

Annonce