Annonce
Erhverv

SER Hegn vandt ordre på vildsvinehegn ved grænsen: Måtte byde ind to gange

Det nærmest vælter ind med store ordre hos SER Hegn i Fredericia. Senest vandt virksomheden ordren på det 60 km lange vildsvinehegn, som skal sættes op langs den dansk-tyske grænse i bestræbelserne på at forhindre svinepest i at brede sig til den danske svineproduktion. Hegnet på billedet er dog ikke det hegn, der skal sættes op langs den dansk-tyske grænse. Foto: Peter Leth-Larsen

SER Hegn vandt i december ordren på det såkaldte vildsvinehegn. For SER Hegn var det lige til. De ville have ordren.

Fredericia: Folketinget vedtog i sommeren 2018, at Danmark skal have et vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse for at forhindre den afrikanske svinepest i at sprede sig til danske grise.

Vildsvinene kan være bærere af dette, og det er det, som hegnet nu skal være med til at stoppe.

- Vi bød ind på det, så snart det var muligt.

Sådan lyder det fra Henrik Hallenberg Rasmussen, direktør i SER Hegn, om det berømte vildsvinehegn langs den dansk-tyske grænse, som SER Hegn vandt ordren på i december.

Annonce

Den største ordre

SER Hegn er ikke uvant med store opgaver og har tidligere leveret hegn til Storebælt, Carlsberg Danmark og Vestas. Men vildsvinehegnet er den største opgave, som de har haft.

- Det er den største enkeltordre, vi har haft. Og det er den største enkeltordre, der nogensinde er lavet af hegn i Danmark, fortæller han.

Så snart opgaven kom i udbud, var Henrik Hallenberg Rasmussen og hans folk i gang.

- Jeg kiggede hen og spurgte medarbejderne, hvor hurtigt kan vi levere og opsætte det. Så satte vi os ned og blev enige om, at det var noget, vi vil lave, siger han.

Der blev arbejdet flere dage og nætter, og kort efter var de klar til at give et bud. 30,4 millioner lød buddet på med forbehold om, at omkostningerne stiger undervejs. - Siden har vi jagtet den, fortæller Henrik Hallenberg Rasmussen med et smil.

Bygherrerne troede der var en fejl

Når der skal bydes ind på større projekter, går det igennem et EU-system. SER Hegn afgav derfor også deres bud i et EU-supply system, men bygherrerne troede, at buddet var for godt til at være sandt.

- Der var tre danske firmaer og ét tysk. Vores bud var så lavt i forhold til andres, at bygherrerne troede, der manglede noget. Det udløste, at vi skulle forklare en usædvanlig lav pris. Så vi var nødt til at gå ind og byde igen og komme med en udregning igen. Og så indgik vi aftalen, fortæller Henrik Hallenberg Rasmussen.

Nogle af årsagerne til de meget lave omkostninger for SER Hegn skal findes i, at de selv har maskineri til arbejdet, og at de ikke skal bruge penge på udstationering af medarbejdere, fordi der er lavet aftaler med to underentreprenører i området.

- Vi har det rigtige maskineri. Så regnede vi en skarp pris og lavede det sammen med to underentreprenører i Sønderjylland, fortæller Henrik Hallenberg Rasmussen.

Klar til november

Vildsvinehegnet er lavet, så vildsvinene ikke burde kunne komme over eller under. Hegnet er et stålmåttehegn, der sættes ned i en halv meter dyb rende og strækker sig over cirka 70 kilometer langs den dansk-tyske grænse.

Nogle steder skal der ryddes beplantning, inden hegnet kan sættes op.

- Herefter kan vi så gå i gang med hegnet, de 40-50 færiste (en rist, der forhindrer klovbærende dyr i at gå over, red.), og så er der omkring 100 porte, der skal sættes op, fortæller Henrik Hallenberg Rasmussen.

SER Hegn tager første spadestik den 28. januar. Arbejdet skal stå færdigt til november 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lyt med: Louises mand døde af kræft som 37-årig - Jeg fører vores livsværk videre i hans ånd

Annonce