Annonce
Fredericia

SF er klar til folketingsvalg - men har ingen lokal kandidat

Lars Olesen er formand for SF i Fredericia og har været partiets folketingskandidat i Fredericia. Nu vil han bruge kræfterne på arbejdet i SF?s landsledelse - og på at bakke storkredsens spidskandidat Karina Lorentzen op. Arkivfoto: Angelina Owino
fredericia - SF i Sydjylland har afviklet urafstemning for at finde folketingskandidater i Sydjylland. Der er udpeget tre spidskandidater til vest, øst og syd, men i Fredericia satser de lokale SF'ere på at støtte spidskandidaten Karina Lorentzen fra Kolding.

- Jeg har valgt at trække mig som folketingskandidat og i stedet bruge kræfterne på at lave en stærk kampagne omkring Karina, siger Fredericias tidligere SF-folketingskandidat Lars Olesen.

Lars Olesen er netop blevet valgt ind i SF's landsledelse, og det forventer han også kommer til at tage en god del af hans tid, så derfor beslutningen om at trække sig fra folketingskandidaturen.

De gamle amter

SF i Sydjylland har gjort sig klar til et eventuelt folketingsvalg i efterår, og der er stillet tre profiler op for de tre gamle valgkredse, der svarer til det gamle Sønderjyllands Amt, en i det gamle Vejle Amt og en i det gamle Ribe Amt.

Karina Lorentzen, 42 år og tidligere folketingsmedlem, blev urafstemningens absolutte vinder med 193 stemmer. Hun vil blive opstillet i Vejle, Fredericia og Kolding.

Hun manglede 91 stemmer i 2015 for at vinde et mandat.
Annonce

Otte kandidater

Desuden opstilles Nanna Bonde, 23 år, formand for SFU, i Tønder, Haderslev, Aabenraa og Sønderborg. Og Ida Damborg, 47 år, uddannelsesleder og regionsrådsmedlem, i Esbjerg, Varde og Vejen kredsen.

Udover de tre nominerede kandidater genopstiller SF Brian Bruhn fra Vejle, Dennis Ørsted Petersen fra Sønderborg, Claus Larsen fra Varde, Kristian Klitgaard Nielsen fra Haderslev og Susanne Mathiesen fra Grindsted på listen her i Sydjyllands storkreds.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Fredericia For abonnenter

Fagforening havde 11 sager på Ulleruphus: Leder stoppede efter henvendelse

FC Fredericia

Målscorer sender stikpille til FC Fredericia-direktør: Jeg er åbenbart ikke en del af basen

Annonce