Annonce
Fredericia

SF-profil: Helt afgørende at styrke kernevelfærden

Karina Lorentzen fra SF har tidligere siddet i Folketinget og satser på et comeback. Hun er byrådsmedlem i Kolding.
Klima og velfærd er de vigtigste temaer i valgkampen, mener SF's Karina Lorentzen. Den tidligere MF'er satser på et comeback i Folketinget.

Navn: Karina Lorentzen Dehnhardt

Alder: 45

Beskæftigelse: Kommunikationskonsulent (uddannet lærer)

Bopæl: Kolding

Gift

Børn: En datter på syv år.

Hvor længe har du været medlem af partiet?

- Siden 2004.

Hvorfor er du SF'er?

- Der blev aldrig talt politik i mit ufaglærte hjem, og jeg har aldrig været i ungdomspolitik. Men som 12-årig var jeg med til at organisere avisbuddene i Kolding. Vi lavede en fagforeningsafdeling under SiD. Vi afleverede en 10'er om måneden og fik et stempel i fagforeningsbogen. Ellers tror jeg, to ting gør sig gældende. Som avisbud fik jeg hver dag lov til at beholde et eksemplar af Kolding Folkeblad. Jeg begyndte at interessere mig for, hvad der sker i samfundet. Den anden ting er, at jeg som barn meget ofte blev passet af min farmor. Hun fortalte historier om det hårde landarbejderliv i Sønderjylland. Hun var dygtig i skolen, men der var ikke råd til, at hun kunne fortsætte på realskolen. Så hun fik aldrig en uddannelse. Historierne om det hårde liv på landet vækkede min retfærdighedssans, og jeg havnede på venstrefløjen.

Hvor mange mandater tror du I står tilbage med efter valget?

- Lige nu ser det ud til, at vi får pæn fremgang, og det ser også ud til, at vi får et mandat i Sydjyllands Storkreds.

Valgresultatet for fire år siden overraskede alle – tror du, der kommer overraskelser ved det forestående valg?

- Jeg tror bestemt, der kommer overraskelser. Med Pernille Vermund og Rasmus Paludans ankomst kan det ende i et stort udlændingeslagsmål. Jeg havde set frem til et valg, der handler om velfærd og klima.

Hvad tror du bliver valgets vigtigste tema?

- Det skal være klimaet og velfærden. Det er helt afgørende, at vi får flere ressourcer til børn, ældre og til udsatte. Ellers bliver omkostningerne på lang sigt alt for store. Og så håber jeg, at vi kommer til at snakke om pension og nedslidning.

Hvor ser du Fredericias største styrke?

- De mange arbejdspladser er en af de rigdomme, vi har i Trekantområdet. Det næste er, at vi skal tiltrække flere uddannelser.

Og hvor ser du Fredericias største udfordring?

- Det er en udfordring, at Fredericia har en af de højeste klassekvotienter i folkeskolen. Fredericia er dog en af de bedre bemandede kommuner i forhold til minimumsnormering i daginstitutioner. Men BUPL's undersøgelser viser, at pædagogerne også her oplever at stå alene med mange børn.

Hvad kan du gøre for Fredericia, hvis du kommer i Folketinget?

- Have fokus på, at området ikke bliver glemt på Christiansborg. Det er vigtigt at bringe de lokale perspektiver ind. Jeg kommer rigtigt ofte i det meste af Syd- og Sønderjylland. Det gør noget andet, når man bor lokalt i stedet for at bo i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Hurtig proces på kort byrådsmøde: To projekter sendt i høring

112

Sprittusch kan være årsag til brand på Luthersvej: Men selvantændende sprittuscher slår ikke ud i statistikken

Annonce