Annonce
Fredericia

Raffinaderiet er sat til salg: Forhandler med flere potentielle købere

I september 2016 indgik Shell en salgsaftale med Dansk Olieselskab vedrørende A/S Dansk Shell, herunder Shell Raffinaderiet i Fredericia. Salget gik i vasken, men nu er Dansk Shell igen til salg. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce

Fredericia: Shell har i dag - tirsdag 23. juni 2020 - offentliggjort at have sat gang i en salgsproces af A/S Dansk Shell og dermed raffinaderiet i Fredericia.

Salget er et led i den strategi, som Shell har anlagt de seneste år, hvor der blandt andet bliver markant færre raffinaderier i porteføljen. Det oplyser Shell Raffinaderiet i en pressemeddelelse.

Der har vist sig at være en stærk interesse fra potentielle købere, og handlen forventes at ske i form af et salg af alle aktierne i A/S Dansk Shell til en potentiel ny ejer.

Medarbejderne i A/S Dansk Shell er blevet orienteret om salgsplanerne i dag, og de vil løbende blive informeret under salgsprocessen.

A/S Dansk Shell beskæftiger cirka 230 medarbejdere fortrinsvis på raffinaderiet i Fredericia. Raffinaderiet producerer omkring 35 procent af forbruget af brændstofprodukter i Danmark.

Raffinaderiets ansatte er blevet orienteret af salgsplanerne tirsdag kl. 10. Det oplyser pressechef Torben Ø. Sørensen.

- Hensigten er at holde folk så orienteret som muligt. Der foregår forhandlinger med mere end en potentiel køber. Forhandlingerne foregår i fortrolighed, så vi får ikke noget at vide om navne på potentielle købere, fortæller han.

Annonce

Opsigelser er gennemført

- Hvordan tog medarbejderne imod nyheden?

- Vi har en meget solid og robust medarbejderstab, som nu skal igennem den process, siger Torben Ø. Sørensen.

Han oplyser desuden, at det endnu er for tidligt at sige noget om tidsperspektivet.

- Det kan gå hurtigt, men vi ved det ikke, siger han.

Tidligere på året meddelte Shell Raffinaderiet, at man ville fyre op mod hver tiende medarbejder inden sommerferien. Det er sket, men fyringerne blev færre end forventet. Årsagen er, at der  var en række ubesatte stillinger, som blev nedlagt.

- Fyringerne er gennemført, og de berørte medarbejdere er inde i deres opsigelsesperiode. Der er sat gang i at hjælpe dem videre, og her oplevede vi også stor imødekommenhed fra Fredericia Kommune til at hjælpe dem, fortæller Torben Ø. Sørensen.

Planen var, der skulle opsiges 28 ansatte. På grund af de ubesatte stillinger endte det med 14 opsigelser, hvoraf flere af dem var eksterne medarbejdere, som arbejdede fast på raffinaderiet.

Dansk Shell består foruden af af raffinaderiet af salgskontoret trading and supply i København, hvor der arbejder omkring 10 medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Alarm 112

Peter Madsens flugtforsøg: Truede med bombeattrap og hoppede ind i hvid varevogn

Fredericia

Fem nye smittede med corona

Fredericia For abonnenter

Indtørret blod og kødrester på gulvrist: Slagterforretning får to sure smileys i træk og bøder for flere tusinde kroner

Annonce