Annonce
Fredericia

Shell-salg bliver fulgt nøje fra borgmestergangen: - Det er ikke bare en arbejdsplads

I september 2016 indgik Shell en salgsaftale med Dansk Olieselskab vedrørende A/S Dansk Shell, herunder Shell Raffinaderiet i Fredericia. Den aftale blev aldrig gennemført. Nu er der igen planer om at afhænde Dansk Shell, og konsekvenserne af det vil borgmester Jacob Bjerregaard (S) gerne høre mere om. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Jacob Bjerregaard har bedt om et møde med Shell Raffinaderiet hurtigst muligt for at få svar på en stribe spørgsmål i forbindelse med nyheden om, at Dansk Shell er sat til salg.
Annonce

Fredericia: Der bliver hurtigst muligt sat et møde op mellem borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Shell-Raffinaderiet. Det sker på opfordring fra borgmesteren.

- Vi blev orienteret om salgsprocessen lige før, medarbejderne fik meddelelsen tirsdag formiddag, og nu har jeg bedt forvaltningen arrangere et møde med ledelsen så snart som muligt. Det er ikke bare en arbejdsplads, vi har med at gøre, men også en virksomhed, hvor miljø og risiko spiller en stor rolle, siger Jacob Bjerregaard.

Borgmesteren har som de ansatte på Shell erindringen om den tidligere salgsproces for tre-fire år siden i baghovedet.

- Det var lidt en udfordring, og derfor vil vi denne gang være langt mere ind over. Vi kan nok ikke bestemme noget, men vi ønsker at følge processen så tæt, vi overhovedet kan, siger Jacob Bjerregaard.

Annonce

Håber på god proces

Han har i forvejen en god dialog med Shell Raffinaderiet og forventer således også, at det vil blive en god proces fremover.

- Jeg har bedt forvaltningen sætte en række spørgsmål op, som vi skal have svar på. Det handler blandt andet om sikkerhed for, hvordan miljø- og risikoforhold håndteres fremadrettet, siger Jacob Bjerregaard.

Ved salget i 2016, som ikke blev realiseret, fik kommunen sikkerhed for, at de nye ejere ville overtage alle forpligtelser omkring miljøforholdene. Det gjaldt blandt andet oprydningen på Østerstrand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce