Annonce
Erhverv

Shoppingformand med bøn til fredericianerne: Brug nu byens butikker

Fredericia Shopping har produceret klistermærker, som oplyser handlende om at tage hensyn til hinanden, når de handler, så man undgår coronasmitte. Privatfoto
Ifølge Ole Mortensen fra Fredericia Shopping er byens butikker meget hårdt ramt af coronakrisen. Selvom han er forstående over for regeringen og dronningens budskab om at blive hjemme, er den usikre fremtid altoverskyggende for byens detailhandel.
Annonce

Fredericia: Husk afstanden til hinanden, når du handler, men mindst ligeså vigtigt: Husk byens butikker.

Nogenlunde sådan lyder budskabet fra formanden i Fredericia Shopping, Ole Mortensen, efter at coronavirus har lagt en kraftig dæmper på aktiviteten i butikkerne i såvel Fredericia som resten af landet.

- Statsministeren har sagt, at vi skal blive inde og have så lidt fysisk kontakt med andre, men at vi godt må gå udenfor. Og der siger vi, at borgerne er velkomne til at komme forbi os i butikkerne. Det er det, vi lever af, understreger Ole Mortensen.

Også inde i butikkerne bliver der gjort opmærksom på at holde afstand til hianden. Privatfoto
Annonce

Flere initiativer

Selv ejer Ole Mortensen Miami i Gothersgade, som også mærker til krisen.

- I Miami har vi tabt 70 procent af omsætningen, så det er voldsomt for os. Omsætningen dækker intet i forhold til de omkostninger, vi har, siger han.

Han oplyser, at Fredericia Shopping har gang i en række initiativer såsom at sælge varer via Facebook og skabe en online handelsplatform for medlemsbutikkerne. Men én ting er endnu vigtigere, lyder det.

- Ordet "katastrofe" er ikke et dækkende for det, der sker i vores detailhandel i øjeblikket, så vi har brug for hjælp lige nu og her. Det vigtigste er, at borgere handler i byens butikker nu. Der er ikke så meget hokuspokus i det, siger Ole Mortensen.

Han kan dog se en dobbeltrettethed i budskabet fra ham og de budskaber, dronningen og statsministeren kom med tirsdag aften.

- Jeg kan godt se modsætningen i, at vi skal handle lokalt, samtidig med at vi skal blive hjemme, men det er sådan det forholder sig. Det hele afhænger af, at borgerne vil bruge byens butikker, pointerer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Endnu et villa-indbrud

Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce