Annonce
Kultur

Sidste akt i forhandlinger spillet til ende - nu kan teaterfolk knokle videre med ambitionerne

Da Fredericia Dagblad i slutningen af januar mødte bestyrelsesformand Grete Højgaard og konstitueret teaterchef Bjørg Gamst i den tomme teatersal, glædede de sig til at få stolerækkerne sat op og fyldt. Nu har de også statens økonomiske støtte til det. Arkivfoto: Søren Gylling
Der har været en smule utålmodig venten i Fredericia på de politiske forhandlinger, som skulle afgøre millionstøtte fra staten. Fredag middag var aftalen på plads og 8,6 mio. kroner i statsstøtte. Konstitueret teaterchef Bjørg Gamst glæder sig.

Fredericia: Folketingets partier bakker op om Fredericia Musicalteaters ambitioner og skyder dermed 8,6 mio. kroner ind i budgettet. Det glæder konstitueret teaterchef Bjørg Gamst, for der er allerede kalkuleret med, at pengene kom.

- Vi var nødt til at lægge budget ud fra den forudsætning, at vi fik pengene, så det er selvfølgelig fantastisk, at de nu er der. Nu skal vi videre med arbejdet, hvor der skal ansættes ledelse og personale, siger Bjørg Gamst.

Hun er selv blandt ansøgerne til jobbet som teaterchef. Det er slået op, men ansøgningsfristen rykket fra den 15. februar til den 22.

Annonce

- Der er allerede interesserede, men vi ville gerne give lidt længere frist, så alle, der har lyst, har mulighed for at være med, siger bestyrelsesformand Grete Højgaard.

Slut med ondt i maven

Folketingsbeslutningen har været undervejs i næsten et par måneder. Bjørg Gamst blev ansat 11. november til at udarbejde det projektforslag og budget, som kulturudvalgets partier kunne få præsenteret, da styregruppen bag det nye teater var på besøg på Christiansborg.

- Vi fik stillet i udsigt, at vi ret hurtigt ville få besked, men så trak det ud. Vi har flere gange troet, at nu blev der truffet beslutning, men så var der en ny udsættelse. Så man stopper lidt med at have ondt i maven, for det kan man jo ikke gå at have hele tiden, siger Bjørg Gamst.


Vi fik stillet i udsigt, at vi ret hurtigt ville få besked, men så trak det ud. Vi har flere gange troet, at nu blev der truffet beslutning, men så var der en ny udsættelse. Så man stopper lidt med at have ondt i maven, for det kan man jo ikke gå at have hele tiden.

Konstitueret teaterchef Bjørg Gamst


Men det betyder ikke, at det ikke var en lettet Bjørg Gamst, som Fredericia Dagblad kunne fortælle om beslutningen, før den var lagt ud på Kulturministeriets hjemmeside.

- Jeg har været inde flere gange, men ikke fundet teksten. Så det er dejligt, at andre kan fortælle om det.

Annonce

Flot arbejde

Hun har indtil videre løst sin første opgave til stor ros fra politikere og Statens Kunstfond. Hendes projektbeskrivelse af repertoire og kunstneriske ambitioner har fundet genklang i kunstfondet. Derfor var det en klar indstilling til Folketingets partier, at man roligt kunne støtte Fredericia Musicalteater.

- Det er jeg selvfølgelig både stolt og glad over. Nu skal vi vise, at vi kan, og vi er i gang. Vi skal have en musical for børn klar til efter sommerferien og en stor forestilling til november. Så vi får travlt, forudser Bjørg Gamst.

Annonce
Fredericia For abonnenter

Svar fra 16 familier er ikke nok: Tre partier kræver endnu en undersøgelse af Familieafdelingen

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Borgmester glæder sig over analyse: - Familieafdelingen har min fulde tillid

Erhverv For abonnenter

Coronapandemien slog hårdt til på Trinity: Sådan går det på hotellet, som landede millionunderskud

Fredericia

Sov med udsigt over parken: Ny shelterplads i Madsby klar om få uger

Alarm 112

Politi søger vidner til to optrin i trafikken: Fodgænger påkørt og bilist slået

Kultur For abonnenter

Anmeldelse: - Selv generalløjtnant Frederik von Bülow må have rocket med fra pladsen i himlen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ny politisk forening klar med debat: Hvad sker der i Fredericia lige nu

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Bjarne sælger sit bageri efter 27 år: - Tiden var inde

Indland

Skal du til Amsterdam og se ottendedelsfinalen? Her er reglerne

Fredericia

Rapport om Familieafdelingen er klar: Ingen tegn på fejlslagen kultur

Fredericia For abonnenter

Forsker har fulgt Fredericia tæt: Politiefterforskning afgør hvor på skandale-skalaen borgmestersag ender

Fredericia

Tre områder mangler nye skraldespande: Sådan gør skraldemændene i overgangsfasen

Annonce