Annonce
Fredericia

Sidste analyse af jobcentret lader vente på sig: Udvalg vil løbende følge resultaterne

Social- og beskæftigelsesudvalget mangler kun at få præsenteret en enkelt analyse af jobcentret. Fredericia Byråd besluttede april 2018 at etablere en analyseenhed, som indtil videre har lavet syv analyser af Fredericia Jobcenter. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Fredericia: Social- og beskæftigelsesudvalget har det seneste år fået lavet en række analyser af Fredericia Jobcenter.

Den sidste i rækken; kompetence-analysen skulle være præsenteret på udvalgets møde i august, men den er først klar til udvalgsmødet i september.

Indtil videre har de syv analyser kastet 72 anbefalinger om ændringer i jobcentret af sig. De er alle godkendt af politikerne og bliver løbende implementeret i jobcentrets arbejde. Næste skridt er opfølgning.

- Vi vil få en status i slutningen af året om, hvor langt implementeringen af de 72 anbefalinger og den sidste rapport er. Det er vigtigt, vi er grundige i opfølgningen. Derfor vil afrapporteringen til os også foregå i 2020, fortæller formand for social- og beskæftigelsesudvalget Peder Tind (V).

Analyser

Borgernes møde med jobcentret på Sjællandsgade

Borgernes møde med jobcentret i Danmarkstræde

Analyse af indsatsen for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere

Analyse af det rehabiliterende team

Færre sagsbehandlerskift og kortere ventetid

Analyse af virksomhedservice

Analyse af indsatsen for sygedagpengemodtagere

Alle analyserne kan findes på Fredericia Kommunes hjemmeside

Store ændringer på jobcentret

- Nogle af anbefalingerne er komplekse at udføre, og nogle er relativt nemme. Det må tage den tid, det tager, uddyber Peder Tind.

Han fortæller, udvalget er tilfreds med analyseenhedens arbejde.

Byrådet besluttede i april 2018 at nedsætte en analyseenhed for at undersøge Fredericia Jobcenter. Der blev afsat 750.000 kroner. Baggrunden for analyserne var en årelang kritik af jobcentrets indsats fra mange sider.

Resultaterne af analyserne er kommet drypvis siden oktober 2018. De indtil videre syv analyser - den ottende og sidste kommer i september - har indtil videre resulteret i 72 anbefalinger, som politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget har nikket ja til at gennemføre.

I det hele taget sker der store ændringer på Fredericia Jobcenter i år. I august begyndte den nye jobcenterchef Sanela Ljeskovica, og i juni offentliggjorde politikerne i social- og beskæftigelsesudvalget, at jobcentret skal igennem omprioriteringer for knap 15 millioner kroner. Det betyder blandt andet lukning af en række tilbud til ledige inden udgangen af 2019. Pengene skal i stedet bruges på et tættere samarbejde med lokale virksomheder.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce