Annonce
Kolding

Sidste gang blev Kaj Werners førtidspension trukket tilbage efter få timer: Nu skulle den være god nok

Kaj Werner Olsen var i august 2014 udsat for en meget alvorlig arbejdsulykke. Efter fem år i systemet oplyser hans fagforening 3F, at han nu endelig har fået førtidspension. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
For fem år siden kom Kaj Werner Olsen fra Kolding alvorligt til skade på sit job. I sommer fik han et brev, hvor Kolding Kommune ved en fejl kom til at skrive, at han havde fået tildelt førtidspension. Denne gang skulle den være god nok.
Annonce

Kolding: For fem år siden var Kaj Werner Olsen fra Kolding udsat for en alvorlig arbejdsulykke. Han er uddannet tømrer og kom til skade, da han fik et stillads ned over sig. Inden ulykken knoklede han gerne på i 40-50 timer om ugen.

Efter lang tid i systemet fik han i sommer et brev fra Kolding Kommune med besked om, at han var tilkendt førtidspension, men få timer efter blev han ringet op med beskeden om, at der var sket en fejl, som kommunen undskyldte. Han var alligevel ikke tildelt pension.

Dengang sagde han til JydskeVestkysten, at han var dybt rystet, og at han følte sig udstillet som en nasser, der ikke gad at lave noget.

Nu skulle den så være god nok. 3F, der er hans fagforening, oplyser, at Kaj Werner Olsen endelig har fået sin førtidspension.

Annonce

Det var noget jura

I tiden efter sommerens afslag og frem til nu er hans sag igen behandlet i kommunens rehabiliteringsteam. Udvalget valgte at følge pensionsteamets afgørelse om, at der skulle en virksomhedspraktik og en funktionsafklaring i hjemmet til, før man kunne afgøre, om Kaj Werner Olsen var berettiget til førtidspension.

- Jeg forstod på mødet, at det var en formalitet. Det var noget jura, fik jeg forklaret. Teamet kunne ikke tilkende mig førtidspension, når jeg havde gået så længe uden at være prøvet i noget, fortæller Kaj Werner til 3F's nyhedsbrev.

Det betød, at Kaj Werner skulle i virksomhedspraktik for at afprøve arbejdsevnen. Den blev vurderet til at være omkring en time om ugen.

Han skulle også have lavet en såkaldt AMPS-test, hvor en ergoterapeut beskriver, hvordan han klarer sig i derhjemme.

- De var rigtig flinke i praktikken. De kunne jo godt se, at det var svært og at jeg havde ondt. Besøget af ergoterapeuten var også ok. Jeg skulle smøre to stykker toastbrød og så tage tøj af og på. Da jeg så rapporten, tænkte jeg: Kan man få så meget ud af det? har han forklaret til 3F's nyhedsbrev.

Kaj Werner ville gerne være sluppet for de seneste tre måneder, men han har aldrig oplevet, at det hele er kørt så let og ubesværet på jobcentret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia For abonnenter

Trods lavt smittetal i Fredericia: Koncert-aflysning er 'det rigtige at gøre'

Annonce