Annonce
Erhverv

Danfoss-fabrik sat til salg for 69 mio. kroner: Den sidste medarbejder går ud af døren i år

Danfoss lukker fabrikken på Albuen ved udgangen af 2021, og nu er den store ejendom sat til salg for 69 millioner kroner. Danfoss har i stedet besluttet at bygge en ny fabrik i Polen, der står færdig i 2022. Foto: Nordicals Erhvervsmæglere
De første købere har allerede været rundt på Danfoss-fabrikken i Kolding, der dækker 17.000 kvadratmeter. Erhvervsmægleren håber at sælge den store bygning til en virksomhed, der ikke kommer fra Kolding.

Kolding: Der bliver fortsat sendt varer ud ad døren på Danfoss-fabrikken i Kolding, så potentielle købere af fabrikken kan se bygningen i funktion.

Men om ti måneder er det efter planen slut, og Danfoss har nu sat bygningen til salg for 69 millioner kroner. Interesserede købere får en bygning på cirka 17.000 kvadratmeter, der indeholder lager- og produktionshaller med en loftshøjde flere steder på syv-otte meter, en parkeringsplads med cirka 300 pladser, kontorer og kantineområde med storkøkken, som kan servicere cirka 200 personer ad gangen.

- For Kolding og hele området vil det selvfølgelig være et kæmpe plus, hvis det var en anden produktionsvirksomhed, der kom et andet sted fra, der overtog bygningen. Det er en stor bygning, men kvadratmeterprisen er relativ billig. Det vil koste det tredobbelte at bygge sådan en fabrik. Men det kræver lidt at finde en køber, der kan bruge en bygning, der er så stor, siger Jon Stefansen medejer af Nordicals Erhvervsmæglere, der har fået opgaven med at sælge ejendommen for Danfoss-koncernen.

Danfoss meddelte for lidt mere end et år siden, at 335 medarbejdere på Danfoss-fabrikken bliver fyret, når de lukker Kolding-fabrikken, og i stedet er Danfoss i gang med at bygge en ny fabrik i Polen. De første fyresedler ramte i januar, og de ansatte fået besked på, hvornår de kan forvente at blive afskediget i løbet af 2021.

Annonce

Ikke en let opgave

Mægleren har allerede haft potentielle købere med en tur rundt, og ifølge ejendomsmæglere har ejendomme to stærkere kort: Beliggenheden og de mange installationer.

- Bygningen ligger i et spændende område med udvikling. Den ligger ved siden af Bauhaus og nu også Power, der er dukket op, og det kan give nogle perspektiver i forhold til selve beliggenheden. Men det, vi går efter at sælge ejendomme på, er, at den har mange installationer i forhold til blandt andet strøm og trykluft. Så vi henvender os i høj grad til nogle, der har produktion. Det er ikke nogen let opgave. Havde det været en lager- og logistikejendom, så kunne vi sælge den på stedet, siger Jon Stefansen.

Danfoss-fabrikken på Albuen i Kolding arbejder inden for køl og aircondition, og koncernen forklarede sidste år lukningen i Kolding med, at fabrikken i Kolding ikke er egnet til den avancerede automatisering, der er nødvendig for at forblive konkurrencedygtig. Foto: Nordicals Erhvervsmæglere

I forbindelse med lukningen af fabrikken bliver omkring 100 funktionærstillinger og administrative medarbejdere fra fabrikken i Kolding flyttet til nye faciliteter på Marsvej, hvor Danfoss er ved at bygge et Danfoss Campus, hvor der i første omgang vil sidde 250 funktionærer. I forbindelse med at nybyggeriet på Marsvej står færdigt, bliver 80 Danfoss-ansatte flyttet fra Vejle til Kolding.

Annonce

Svært at skabe butikker

Danfoss solgte for flere år siden en del af deres grund ud mod Vejlevej, hvor projektselskabet Stender var med til at bane vejen for Bauhaus og det nye center med blandt andet Power og en Rema 1000-butik. Men i forhold til at skabe detailbutikker i Danfoss-bygningen, så er direktør Carsten Stender ikke umiddelbar optimist.

- Bygningen ligger i et industriområde, så den kan ikke bare konverteres til detailhandel. Det er et problem, hvis det skulle have interesse for os. Det skal gennem det kommunale plansystem, og jeg ved ikke, hvor det ville ende, siger Carsten Stender, der ikke ser det som en oplagt mulighed, og særligt ikke lige nu, hvor mange detailbutikker har store udfordringer i forhold til covid-19.

- Og inden alt planlægningen ville falde på plads, så tænker jeg, at der er en produktionsvirksomhed, der har forelsket sig i ejendommen og købt den. Det er min umiddelbare vurdering. Men den ligger fantastisk til nogle butikker, og det er ikke nogen hemmelighed, at der for nogle år siden var en møbelbutik, der var interesseret i bygningen. Tankerne var der i hvert fald, ved jeg, siger Carsten Stender.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce