Annonce
Børkop

Sidste nyt fra Lisbeth med coronasyg mand: Nu har hun selv fået smitten

Lisbeth Ramsing mærkede i lørdags de første symptomer på, at hun selv er coronasmittet. Tirsdag var hun så småt i bedring, men stadig meget træt. Privatfoto
Lisbeth Ramsing, der ikke må besøge sin coronasygemand på intensivafdelingen i Kolding, er nu selv blevet syg.
Annonce

Børkop: Lisbeth Ramsing får masser af hjertevarm støtte fra sine to døtre og børnebørn, mens hun er gået i corona-karantæne i sit hjem i Børkop. Lisbeth Ramsing fortalte i sidste uge hvordan hun til sidst måtte opgive at passe sin coronasyge ægtemand derhjemme.

Mindre end et døgn efter, at han var blevet indlagt på Kolding Sygehus, blev han overført til intensiv, hvor han stadig ligger i respirator.

Lige nu er det særligt svært for 74-årige Lisbeth at være adskilt fra sin mand og familie og venner.

- Jeg har selv fået corona, er jeg sikker på. I forvejen var jeg udmattet ovenpå Peters sygdomsforløb, og i lørdags kunne jeg mærke, at det kom. Det føltes som en slem omgang influenza, men nu er jeg langsomt ved at være i bedring, siger Lisbeth Ramsing.

Det skal du vide

Ifølge Sundhedsstyrelsen bliver man ikke testet for coronavirus, når man blot har milde symptomer.

Grunden til det er, at det ikke har nogen betydning for behandlingen eller for, hvordan man skal opføre sig, om man er smittet eller ej.

Hvis man får muskelsmerter, hovedpine eller feber, skal man blive hjemme og så vidt muligt holde sig fra andre.

Der er ingen behandling for sygdommen Covid-19, så man er henvist til lindring.

Man kan lindre smerter, hovedpine og feber med paracetamol-tabletter som for eksempel Panodil.

Ved ondt i halsen kan man tage sugetabletter eller bolsjer.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke håndkøbsmedicin til tør hoste, da det som regel har begrænset virkning.

Man skal blive hjemme mindst 48 timer efter, at man er fri for symptomer for at undgå at smitte andre.

Hvis man får åndedrætsbesvær eller høj feber og symptomerne forværres over flere dage skal man kontakte læge eller lægevagt.

Kilde: Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Annonce

Uvisheden er svær at bære

Foruden sin egen situation er det uvisheden om hendes mands skæbne, der tærer på Lisbeths kræfter og får hende til at ligge søvnløs om natten.

- Når jeg taler med læger og sygeplejersker, siger de, at han er stabil. Men der er stadig ingen tegn på fremgang, som jeg håber på. Det er hårdt, og jeg går med angsten i kroppen døgnet rundt, forklarer Lisbeth Ramsing.

Den 75-årige Peter Ramsing har været indlagt på Kolding Sygehus, som er corona-akutsygehus, siden lørdag 28. marts.

Lisbeth Ramsing trøster sig med, at corona-patienter i gennemsnit ligger i respirator mellem to og tre uger, før de viser tegn på bedring.

Hun har valgt at fortælle sin historie for at minde alle om, hvor vigtigt det er, at huske at holde afstand til andre - også selvom man ikke selv skulle være smittet eller viser nogen symptomer på at være syg.

- Jeg valgte selv at gå i karantæne, efter at min mand var blevet testet positiv. Men myndighederne siger egentlig, at kun skal holde sig indendøre, hvis man har symptomer. Jeg var i forvejen meget omhyggelig med at holde afstand. Men jeg ville ikke kunne bære, hvis jeg skulle komme til at smitte andre, så derfor blev jeg indendøre efter Peters indlæggelse, siger Lisbeth Ramsing.

Hun må nu belave sig på at skulle blive indendøre i mindst 48 timer efter, at hun er blevet helt symptomfri. Sådan lyder Sundhedsstyrelsens anvisninger.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Fredericia For abonnenter

Tanya fjernunderviser og har fem børn hjemme fra skole: - Der er en anden slags nærhed

Annonce