Annonce
Fredericia

Sidste skoledag bliver uden karameller: Skolechef lover dog en festdag trods virus og værneregler

Sidste skoledag bliver ikke den samme som normalt for de to ældste årgange i folkeskolerne i Fredericia. Det sætter forsamlingsforbud og coronavirus en stopper for. Men der arbejdes på at gøres dagen festlig alligevel, lover kommunen. Sidste skoledag er i år rykket til 19. juni. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Der arbejdes hårdt på 9. og 10. klassernes tilbagevenden på mandag. De hjælpes målrettet frem til afslutningen. Men på det mere muntre plan bliver den ganske anderledes i år.

Fredericia: Sidste skoledag for eleverne i Fredericias 9. og 10. klasser er egentlig 20. maj, men coronakrisen skubber festen til fredag 19. juni.

Det oplyser konstitueret børn- og ungechef i Fredericia Kommune, Magnus te Pas, til Fredericia Dagblad.

Markeringen bliver uden tvivl aldrig glemt, men helt det samme kalas med karamelkast og stort party ved Ungdommens Hus skal eleverne desværre nok kigge langt efter.

Ikke mindst på grund af myndighedernes forbud om forsamling af flere end 10 personer i det offentlige rum samt fordi, der stadig skal holdes afstand. I forhold til den populære og traditionelle regn af slik over de yngre er det et spørgsmål om eventuel overførsel af virus, peger Magnus te Pas på:

- Vi skal nok være kreative og finde på en god løsning, så alle får en festdag, men den med karamellerne må vi undvære.

Annonce

10. klasse deles i hold

- De fysiske rammer på 10’ende gør, at man både kan levere en målrettet undervisning og leve op til afstandskrav og hygiejne, oplyser Fredericia Kommune:

- Skoledagen bliver struktureret i et formiddagshold og et eftermiddagshold, og klasserne bliver delt i to hold. Imellem formiddagsholdet og eftermiddagsholdet er der rengøring på skolen.

Afventer vigtig dato

Lige nu er mange kræfter i gang med at tilrettelægge sidste skoledag, og 8. juni kommer der nye retningslinjer om forsamlinger.

Måske hæves grænsen til 30 eller 50, og så kan sidste skoledags mere ceremonielle del flyttes fra klasserne til større omgivelser - men stadig ude på skolerne.

- Vi prøver dog også at se på, om vi kan anvise steder, de unge kan være efter skolen og hjælpe med afstand, så det ikke ender med, at politiet må skride ind, tilføjer børn- ungechefen.

Det kunne på ved stranden.

Planen for 9. klasse:

Fredag blev der offentliggjort yderligere detaljer om de to ældste klassetrins sidste dage på skolerne. De vender tilbage 18. maj.

- Afgangseleverne i 9. klasse vil opleve, at der nu tages særligt godt hånd om deres sidste tid i folkeskolen i denne særlige tid, skriver Fredericia Kommune i en pressemeddelelse:

- Der arbejdes blandt andet med en plan for prøveforberedende handlinger for 9. og 10. Klasse først i juni 2020, så de unge kan komme godt videre med deres ungdomsuddannelser.

- For eleverne på 9. årgang vil der i de kommende uger være et øget fokus på at understøtte dem både fagligt og socialt, så de alle bliver gearet til at komme godt videre i ungdomsuddannelse eller i 10. klasse efter sommerferien, udtaler formanden for byrådets børne- og skoleudvalg, Ole Steen Hansen (S):

- Nogle vil skulle op til prøve for at komme ind på ungdomsuddannelsen, og det får de hjælp til at forberede sig på.

Planen for 10. klasse:

- Skoleårets afslutning bliver en smule anderledes end normalt for 10. klasse, oplyser Fredericia Kommune:

- 10. klasse er et springbræt til en ungdomsuddannelse, og det giver medarbejderne en klar opgave: Der skal gives afsluttende standpunktskarakterer til eleverne, som de skal bruge for at komme videre på en ungdomsuddannelse, og her fokuseres der primært på de fag, hvor karaktererne er vigtige i forhold til optagelse på den ønskede ungdomsuddannelse.

Det forklarer formanden for byrådets uddannelsesudvalg, Pernelle Jensen (V):

- Derudover har medarbejderne på 10’ende i samarbejde med uddannelsesvejlederne fra UU arbejdet med elevernes afklaring om uddannelsesvalg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce