Annonce
Navne

Signe skal forske i hoftesmerter

Signe Kierkegaard skal forske i, hvordan man forbedrer behandlingen af hoftesmerter. Foto: Regionshospitalet Horsens
Annonce

Navnenyt: På Regionshospitalet Horsens udføres kikkertoperationer i hoften for at lindre hoftesmerter. Et nyt forskningsprojekt skal undersøge, dels om træning før en kikkertoperation i hoften hjælper patienterne, dels hvordan det går patienter, der allerede har fået en kikkertoperation i hoften fem år efter operationen.

Fysioterapeut Signe Kierkegaard, m.sc. og ph.d., har defor fået bevilliget 752.328 kr. fra Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Fond til sit forskningsprojekt (postdoc), der skal forbedre behandlingen af unge til midaldrende patienter med hoftesmerter.

Projektet skal også klarlægge, hvor mange af de patienter, som får en kikkertoperation i hoften, der senere udvikler slidgigt og/eller får isat en kunstig hofte.

Projektet er igangsat og løber over fire år. Det udføres i et samarbejde (H-HiP) mellem Ortopædkirurgien og Fysio- og Ergoterapien på Regionshospitalet Horsens med samarbejdspartnere fra Aarhus Universitetshospital, Aarhus Universitet, Schulthess Klinik i Zürich, Schweiz, og LaTrobe University i Melbourne i Australien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Seks nye coronatilfælde

Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Fredericia For abonnenter

Trafikken på motorvejen vil fortsat stige: Samfundsøkonomi, trængsel og nye vejforbindelser spiller ind

Fredericia For abonnenter

Virksomheder glade for elitesmileys: - Det, der betyder mest, er, at kunderne ved, at alt er, som det skal være

Annonce