Annonce
112

Sigtet for knivdrab i Erritsø – 51-årig middelfarter bliver bag tremmer

Fredag skulle spørgsmålet om en 51-årig sigtets varetægtsfængsling behandles. Han er sigtet for drabet på en 58-årig mand fra Erritsø. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Kim Behrendt Jørgensen mistede i starten af september livet, da han blev stukket i både maven og brystet med en kniv. Manden, der efterfølgende blev sigtet og varetægtsfængslet for drabet, er stadig i politiets varetægt.

Erritsø: På et ukendt tidspunkt mellem 4. og 5. september blev den 58-årige Kim Behrendt Jørgensen knivdræbt i sit eget hjem på Ekkodalen i Erritsø.

Den 51-årige mand fra Middelfart, der 5. september om aftenen blev anholdt og sigtet for drabet, forbliver bag tremmer.

Annonce

Intet retsmøde

Fredag skulle spørgsmålet om den 51-åriges varetægtsfængsling behandles, men der blev aldrig et fysisk retsmøde.

Det oplyser specialanklager fra anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi, Anna Holm Christensen.

- Han accepterede på forhånd forlængelsen, så derfor foregik forlængelsen på skrift, forklarer anklageren.

Den 51-årige er dermed varetægtsfængslet i yderligere fire uger. Da han 6. september blev fremstillet i grundlovsforhør, nægtede han både forbrydelsen, og han ønskede heller ikke at udtale sig i retten. Han havde dengang dog ingen indvendinger imod en anmodning om varetægtsfængsling.

Lange udsigter

Den 58-årige Kim Behrendt Jørgensen blev fundet kort før klokken otte den 5. september. Under grundlovsforhøret af den 51-årige sigtede, kom det frem, at den knivdræbte var blevet stukket i sådan et omfang i både mave- og brystregion, at han døde af det.

En 49-årig kvinde blev ligeledes anholdt den dag, politiet anholdt den 51-årige. Hun blev sidenhen dog løsladt.

Politiet spærrede torsdag den 5. september hele Ekkodalen af, og der var dagen igennem et massivt opbud af både uniformerede betjente, politihunde, efterforskere og teknikere. Afspærringen betød, at det var stort set umuligt for beboere på vænget at komme til eller fra deres hjem.

Drabssagen fra på Ekkodalen håndteres som en almindelig drabsefterforskning. Specialanklager Anna Holm Christensen oplyste kort efter efter grundlovsforhøret i starten af september, at hun havde en formodning om, at sagen om drabet på 58-årige Kim Behrendt Jørgensen ville komme for retten i løbet af et halvt års tid.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Højskoleforstander om FGU: Ny uddannelse er i udu - de unge svigtes

Læserbrev: Formand for FGU (den forberedende grunduddannelse) Hanne Pontoppidan beskriver i FGU Nyt fra august i år, hvordan rammerne for at kunne levere en god undervisning for de nye FGU-elever overhovedet ikke er i orden. FGU er den nye forberedende grunduddannelse for unge, der ikke kan komme ind på en ungdomsuddannelse. Hanne Pontoppidan beskriver, hvordan alle de nye FGU-institutioner lider under alvorlige it-problemer, som bevirker, at man ikke kan registrere eleverne eller få adgang til relevante undervisningsmaterialer. Hun beskriver, hvordan der på flere af de nye FGU-institutioner er kommet flere elever end forventet, og flere end der er plads til. Og hun gør ærligt opmærksom på, hvordan mange af de nye FGU-lærere endnu ikke aner, hvad de skal undervise i. FGU er en splinterny uddannelse fra august i år, og begyndervanskeligheder må selvfølgelig forventes. Men den aktuelle situation går ud over de unge, der i forvejen er ramt. De unge søger netop uddannelsen, fordi de har haft de svære liv og er påvirkede af uheldige oplevelser i folkeskolen. De brug for ro og ordnede forhold, så de kan vinde læringslysten tilbage. I stedet får de nu fuldstændig kaotiske forhold, ja, nogle elever bliver simpelthen sendt hjem, fordi der ikke er plads eller undervisning til dem, andre får undervisning af lærere, der er usikre på, hvad de skal. Jeg gør opmærksom på, at højskolerne, og jeg skriver fra Brande Højskole, har årelang erfaring på det her felt. Vi har faste og trygge rammer, der matcher de unge med de svære liv, og vi kan give dem den undervisning, de behøver. Vi kan sammen med FGU løfte de unge ind på en ungdomsuddannelse. Kære FGU, brug os, mens I får styr på det derhjemme. Vi er indskrevet i FGU-loven som et tilbud, lovgiverne har ønsket at FGU benytter sig af. Send de unge, der er hårdest ramt, til os, og giv dem den ro, de fortjener, mens tingene falder på plads på hjemmefronten, og kursen sættes for et nyt FGU. Højskolerne hjælper gerne til - både nu og i det videre arbejde med at gøre FGU'en til det gode alternativ, de unge fortjener.

Sydjylland For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Annonce