Annonce
Sport

Sikker sejr i Herlev: Esbjerg Energy tættere på førstepladsen

Wiley Sherman og den øvrige Esbjerg Energy-defensiv havde egentlig okay at se til i Herlev, men rigtigt truet var gæsternes sejr aldrig. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix
Aalborg pressede Esbjerg Energy bagfra inden kampen i Herlev, men efter en sikker vestjysk sejr er førstepladsen nu pludselig rykket meget tættere på.
Annonce

Så kan Esbjerg Energy øjne førstepladsen i grundspillet i isligaen.

SønderjyskE gjorde de vestjyske rivaler en pænt stor tjeneste ved at slå Rungsted tirsdag aften, og da Esbjerg Energy senere på aftenen leverede et solidt stykke arbejde og vandt stensikkert 5-0 i Herlev, er der nu kun 3,5 point op til Rungsted - de hold har stadig et indbyrdes møde i denne sæson.

Annonce

Puffer på pletten

Esbjerg Energy skøjtede på isen i Herlev med visheden om, at Aalborg som ventet havde slået Rødovre og formindsket afstanden mellem de to hold til et point – dog med den ikke uvæsentlige tilføjelse, at Esbjerg Energy på det tidspunkt havde spillet to kampe færre.

Men kampen i Herlev skulle vindes, og sejren kom lidt tættere på, da Craig Puffer efter en ellers god start fra hjemmeholdet fik gjort det til 1-0. Puffer rettede selv Jannik Christensens skud af og var over returpucken, som han skubbede ind. 1-0 burde have været 2-0, da Charles Corcoran kom i næsten samme position som Puffer minuttet efter – på forunderlig vis sendte Corcoran pucken på stolpen fra tætteste hold. Den var kæmpestor.

Det var føringen ikke efter første periode, men Esbjerg Energy virkede stadig i kontrol – udfordringen var at få knækket dette Herlev-hold, som det var sket i de første tre indbyrdes opgør i denne sæson.

Annonce

Tidlig afgørelse

Det skete så i en anden periode, hvor Esbjerg Energy fik markeret den individuelle klasse, der gør et rigtigt tophold.

Herlev kom egentlig bedst ud, spillede meget direkte og målsøgende, og Thomas Lillie i gæsternes mål måtte vise samme lovende takter som mod Aalborg i torsdags.

I den anden ende viste Craig Puffer så endnu en gang sin evne til at stå det rigtige sted. Det gjorde han ved målet til 1-0, han gjorde det igen lidt senere uden resultat, men da Emil Jidskog i Herlev-målet ikke kunne holde et skud fra Andreas Grundtvig, var Puffer på plads og – ja, puffede pucken i mål i to-tre forsøg.

Så var det mere elegant, at Charles Corcoran lidt senere scorede til 3-0 i power play, og det var direkte fremragende, da Brady Shaw, der ellers havde haft en stille aften i Herlev, opfangede en tværpasning fra Christian Wejse og i en lidt presset situation sendte pucken op i det ene målhjørne.

4-0 til Esbjerg Energy efter anden periode – så var der ikke mere at spille om den tirsdag aften i Herlev.

Annonce

Rolig afslutning

Tredje periode blev i sagens natur ikke synderligt ophidsende. En grim tackling fra Charles Corcoran var et af de kedelige højdepunkter, den kan få følger, hvis disciplinærudvalget kigger lidt nærmere på den, men ellers skete der ikke alverden.

Wiley Sherman lukkede og slukkede med sit mål til 5-0 kort før tid, og nu kan Esbjerg Energy se frem til hjemmekampen mod Herning fredag med ro i sindet.

Velvidende i øvrigt, at de to rivaler i toppen, Aalborg og Rungsted, mødes i Hørsholm samme aften.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
FC Fredericia

Top-6 er i alvorlig fare: FC Fredericia tabte vindblæst slag i Helsingør

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Fredericia For abonnenter

Opfordring til de shopping-ivrige: Byt dine julegaver til vintervarer og hjælp butikkerne økonomisk

FC Fredericia For abonnenter

Karakterbogen: Et angreb uden bid blev igen dyrt for FC Fredericia

Fredericia

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Annonce