Annonce
Fredericia

Simon Talbot: Jeg glæder mig til at teste mine jokes i Fredericia

Selv en standup'er må sidde ned engang imellem. Simon Talbot elsker sin karriere i Danmark, men drengedrømmen har altid været at slå igennem "over there". Derfor udvikler han materiale på engelsk. Det kommer blandt andet til at ske gennem de tre optrædener i Fredericia. Foto: Seth Nicolas
Den danske komiker præsenterer en hemmelig, international gæstestjerne, når han tre dage i træk besøger Fredericia.

Fredericia: Tre dage i træk vil Tøjhuset i Fredericia genlyde af vittigheder og komik på både dansk og engelsk, når Simon Talbot, mandag, tirsdag og onsdag i næste uge optræder med sit "Work in progress"-show.

- Det bliver godt at vende tilbage til Fredericia. Helt tilbage i starten af min karriere, hvor jeg rejste rundt med tre andre komikere, var vi på Det Bruunske Pakhus. Jeg var helt ny og kendte ikke byerne endnu. De andre sagde på forhånd "bare vent, til vi kommer til Fredericia. Du kan godt glæde dig". Og de fik ret. Det var bare altid godt i Fredericia. Jeg er meget glad for Fredericia, siger Simon Talbot, der nu for første gang gæster Tøjhuset.

Komikeren kommer ikke alene.

- Nej, jeg har hemmelige, internationale stjerner med, siger Simon Talbot og smager på ordene.

Tidligere på touren har han eksempelvis haft den engelske Russell Howard med.

- Jeg vil ikke afsløre, hvem der er med i Fredericia. Og det er heller ikke sikkert, at det er den samme alle tre aftener, siger Simon Talbot.

Jeg har altid været glad for Fredericia.

Simon Talbot

Udlandet trækker

Simon Talbot har i de seneste år arbejdet på at etablere sig som komiker i udlandet. Derfor vil en del af de tre shows i Fredericia være på engelsk.

- Siden jeg var dreng, har jeg drømt at at nå til udlandet og fylde nogle af de store scener i mit eget navn. Og efter i mange år kun at have drømt om det, har jeg besluttet at gøre noget ved det. Også for at undgå, at jeg en dag bliver en petanque-spillende gammel mand, der fortryder ikke at have gjort forsøget. Derfor arbejder jeg på at have i hvert fald en time på et engelsk, jeg sprogligt kan være bekendt. Det kræver en del arbejde, for ikke al komik kan oversættes, siger han og nævner som eksempel, at en amerikansk gæste-komiker forsøgte sig med et sæt, baseret på den amerikanske bryllupstradition, hvor bruden aldrig holder tale.

- Bagefter måtte jeg fortæller ham, at i Danmark holder bruden skam tale. Så forstod han pludselig, hvorfor sættet ikke havde virket så godt: Publikum kendte ikke den kultur, materialet var bygget på.

Drømmen om USA har allerede ført ham rundt til forskellige "hellige haller" derovre. Blandt andet har han besøgt holdet af skribenter bag tv-vært og standup-stjerne Jim Jefferies.

- Det er vildt at se, hvor stort sådan et setup er. Og det ville være fantastisk en dag at være del af sådan noget, siger den danske komiker, der blandt andet drømmer om at optræde på Conan O'Briens tv-show.

Hemmeligheder med et formål

De tre dage i Fredericia kommer til at byde på en hel del skrive- og udviklingsarbejde.

- Normalt på turné går der en masse tid med kørsel, op- og ned-pakning osv. Men med tre dage samme sted bliver der tid til at skrive og udvikle en masse. Der skal arbejdes meget, men det bliver fedt. Det betyder også - som titlen "Work in progress" antyder - at det er et show under udvikling. Så der vil være forskel fra aften til aften, siger Simon Talbot.

Der er mere end én grund til, at Simon Talbot ikke på forhånd vil afsløre, hvilke gæstestjerner, han har med i Tøjhuset.

- Det skal jo helst være en overraskelse, siger Simon Talbot.

Dertil kommer, at hemmelighedskræmmeriet tager presset af de udenlandske gæster.

- Hvis de arbejder på noget nyt materiale, som de gerne vil teste foran et publikum, kan de gøre det mere frit som hemmelig gæst, end hvis deres navn står på plakaten. Og så er det jo også med til at lægge et motiverende pres på mig, at alle billetter er solgt i mit navn alene. Så må jeg virkelig tage mig sammen, siger han med et grin.

"Work in progress" er ikke første gang, Simon Talbot prøver kræfter med komik på engelsk. Også hans forrige tour "Make Denmark great again" var mestendels på engelsk.

Simon Talbot har altid været glad for at optræde i Fredericia. Men det er et stykke tid siden, og de tre aftener bliver hans første besøg på Tøjhuset. Foto: Seth Nicolas
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Regeringen: En pakke cigaretter skal koste en 50'er

Læserbrev

Åbent brev til byrådet i Fredericia: Tænk disse punkter ind i arbejdet med næste års budget

Læserbrev: På det ugentlige tværpolitiske, offentlige møde i Demokraticontaineren i Kanalbyen var emnet tirsdag 10. september "Velfærdspolitik i de kommende år i Fredericia". Som sædvanlig var der en livlig diskussion i en positiv ånd. Samtalen foregik endnu en gang på tværs af partiskel og andre interesser. Mødet endte ud med enighed om at opfordre byrådspolitikerne til at tænke nedenstående punkter ind i arbejdet med næste års budget. Vi håber, I vil sætte fokus på de svageste borgere og på arbejdsmiljøet for de kommunalt ansatte. Der var enighed om, at velfærden generelt skal være i centrum, og følgende områder blev specifikt nævnt som indsatsområder: Folkeskolerne. Der er kun fem kommuner i landet, der bruger færre økonomiske midler pr. elev. Var det en ide og en mulighed at tildele midlertidig "førtidspension” til syge borgere, så de får ro til at komme sig og samle kræfter, inden der tages stilling til deres fremtidige tilknytning til arbejdsmarkedet? Fritidstiltag for den ungdomsgruppe, der ikke er knyttet til Ungdommens Hus. Sikring af, at frivillig indsats ikke på nogen måder indregnes i normeringsbehovet. Personale nok til at tage sig dybtgående nok af de underretninger, der indsendes til familieafdelingen. For at fremme arbejdsmiljøet på de offentlige arbejdspladser skal der være mindre kontrol og mere tillid, og i den sammenhæng vil det være en god idé at lade en stor del af arbejdsprocesserne bestemmes af selvstyrende teams. Det er vigtigt, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for de områder, der vedrører velfærden. Når forholdene er gode for de kommunalt ansatte, er der stor sandsynlighed for, at flere får lyst til at tage en uddannelse inden for disse områder, så der på sigt kan blive et tilstrækkeligt antal kvalificerede medarbejdere at vælge imellem. Det er væsentligt, at der bliver lagt endnu mere vægt på et positivt og inkluderende menneskesyn i den kommunale organisation. Vi ønsker byrådet rigtig god arbejdslyst i processen med budgetforhandlingerne!

Annonce