Annonce
Erhverv

Skålende borgmester til byråd og ansatte efter Google-afsløring: We did it

Borgmester Jacob Bjerregaard og salgschef Jens Ole Andersen har skullet tie stille i flere år. Mandag aften kunne borgmesteren både sige skål og hurra. Foto: Nana Hanghøj

Flere års venten blev udløst mandag aften for byrådet, da borgmester Jacob Bjerregaard (S) kunne afsløre, at Google bygger i Taulov. Det gjorde han med hurraråb og tak for indsatsen til politikere, ansatte og samarbejdspartnere.

Annonce

Fredericia: Kl. 19 mandag aften havde borgmester Jacob Bjerregaard indkaldt byrådet, topembedsmænd og samarbejdspartnere fra forsyningsselskaberne til champagne og kransekage på Meldahls Rådhus.

- Tak fordi I er kommet. Det er en stor dag for Fredericia, for vi har nu fået bekræftet, at Google bygger et gigantisk datacenter i Taulov. Det er et af verdens største brands, der har valgt Fredericia, og det er fantastisk, sagde Jacob Bjerregaard.

Han roste og takkede byrådet, embedsmænd og repræsentanterne fra forsyningselskaberne for at håndtere den langvarige sag professionelt.

- Det er over tre års indsats, vi nu afslutter med succes, og hvor vi ikke har kunnet fortælle ret meget undervejs, for det har været afgørende for at sikre projektet, sagde Jacob Bjerregaard.

Annonce

Partnerskab med Google

Begejstringen var stor hos de øvrige partier. Venstres Peder Tind meldte på stedet, at der skal laves en partnerskabsaftale med Google om at sikre job til fredericianere.

- Det er en tidlig julegave, som vi selvfølgelig skal forstå at følge til dørs, sagde Peder Tind.

Inger Nielsen (DF) var enig.

- Vi er meget glade, og nu skal vi hurtigt have jobcentret i gang. Vi skal have undersøgt, om der er behov for opkvalificering af vores ledige, for jeg kan ikke forestille mig andet end, at vi med så stor en arbejdsplads kan få en del af vores ledige i gang, sagde Inger Nielsen.

Annonce

Inspiration for unge

Cecilie Roed Schultz (Enhl.) ser Googles indtog i Fredericia som en stor gevinst for kommunen på længere sigt.

- Jeg var fra starten nervøs for, hvem det var, vi skulle sælge jorden til. Vi kunne ikke få at vide hvem, men borgmesteren forsikrede mig for, at det ville være et selskab, som jeg ville glæde mig over set i relation til Enhedslistens grønne politik. Da vi for halvandet år siden fik at vide, at det var Google, så var jeg meget lettet, sagde Cecilie Roed Schultz.

Hun håber, at Googles brand og grønne indstilling vil smitte af på hele kommunen i de kommende år.

- Det kan være en inspiration for vores unge både i forhold til studie- og jobmuligheder og til grønne valg. Jeg er meget spændt og forventningsfuld, sagde Cecilie Roed Schultz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce