Annonce
Fredericia

Skærbæk får sin længe ventede cykelsti til efteråret: Men først venter gravearbejde og afspærrede veje

Cykelstien skal løbe på begge sider af Skærbæk fra rundkørslen ved Dagli'Brugsen og ud til den kommende tunnel. Herefter bliver cykelstien dobbeltrettet til Kolding Landevej. Foto: Søren Gylling
Tirsdag formiddag blev første spadestik taget til 1,5 kilometer cykelsti fra Skærbæk til Kolding Landevej. Skærbæk får desuden stier rundt om byen, så det bliver sikkert for børn at cykle i skole.

Skærbæk: Med stor begejstring tog formand for Skærbæk Beboerforening Jonna Heebøll første spadestik til en ny cykelsti tirsdag formiddag sammen med borgmester Steen Wrist (S).

Cykelstien fra Skærbæk, langs Skærbækvej til Kolding Landevej har været et stort ønske i beboerforeningen i 20 år. Nu sker det endelig.

- Der er kommet så mange nye folk herud de seneste fem til seks år, og det giver mere trafik. Mange unge vil gerne cykle til ungdomsuddannelserne, fortæller Jonna Heebøll.

Annonce

Den halvanden kilometer lange cykelsti bliver etableret som dobbeltrettet sti på østsiden af Skærbækvej. Fra en ny tunnelforbindelse, som skal etableres på Skærbækvej nord for de nye rækkehusbyggerier, bliver der etableret cykelsti på begge sider af Skærbækvej og ind til rundkørslen ved Dagli'Brugsen.

Pris: Syv millioner kroner

Fra tunnellen bliver der stiforbindelser mellem de nye boligkvarterer Langelandsvej og Loddet.

- I forbindelse med cykelstien får vi stianlægget rundt om byen, så byen hænger bedre sammen. Børnene øst for Skærbækvej vil nu kunne cykle til skole. Til efteråret skal vi have flag og cyklerne frem, og så holder vi en stor fest, siger Jonna Heebøll med glæde i stemmen.

Cykelstien koster syv millioner kroner og forventes at være færdig omkring 1. oktober, hvis alt går som planlagt. Entreprenør er Freiberg Gruppen i Tønder, som også har lavet cykelstien på Kolding Landevej.

Gravearbejdet går i gang nu. Efter påske vil Skærbækvej blive spærret i en periode på omkring tre uger, så arbejdet til tunnellen kan udføres. I perioden vil der blive omkørsel via blandt andet Langelandsvej. De nærmere detaljer melder Fredericia Kommune ud, når tiden nærmer sig.


I forbindelse med cykelstien får vi stianlægget rundt om byen, så byen hænger bedre sammen. Børnene øst for Skærbækvej vil nu kunne cykle til skole. Til efteråret skal vi have flag og cyklerne frem, og så holder vi en stor fest, siger Jonna Heebøll med glæde i stemmen.

Jonna Heebøll, beboerforeningsfmd


Der er lavet aftaler med de fleste lodsejere om ekspropriation af jord til cykelstien. En enkelt lodsejer ønskede dog et højere beløb end det tilbudte, så sagen er overdraget til taksationskommissionen, som er en uvildig instans, der vurderer, hvad beløbet skal ende på.

Annonce

Opfordring fra borgmesteren

Den nye cykelsti til og fra Skærbæk bliver med en tilkobling til Kolding Landevej en del af et større stinet rundt i kommunen. Det glæder borgmester Steen Wrist (S).

- Nu kan man cykle fra brugsen i Skærbæk til supercykelstien mellem Fredericia og Middelfart og få forbindelse til banegården og gymnasiet inde i Fredericia, forklarer han.

Fredericia Kommune lavede for år tilbage en lang liste over ønsker til cykelstier i kommunen og prioriterede dem efter en række kriterier i et katalog over cykelstier.

Steen Wrist ved godt, der fortsat er mange ønsker til cykelstier, og de kommer altid frem i kommentarspor på Facebook, når der tages spadestik eller på anden vis skrives om cykelstier. Der har han en opfordring:

- Kom med jeres ønsker til os. Så får vi dem ind i katalogarbejdet og får dem sat i en rækkefølge, siger han.

Annonce
Kultur For abonnenter

Anmeldelse: Sannes sang var - desværre - så svag, slidt, sølle, at det gjorde ondt at opleve

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Fredericia

Endelig en vigtig ændring på stor travl parkeringsplads

Fredericia For abonnenter

Motorvejsstøjen eksploderer: - Jeg ville hellere have en vindmølle i min baghave

Fredericia

Fantasien når nye højder: Fredericia skal da have sit eget Eiffeltårn

Alarm 112

22-årig kaldte politiet for 'fucking svin': Det skulle han aldrig have gjort

Avisen Danmark ved Ukraines grænse til Moldova: Her splitter spørgsmålet om Rusland

Fredericia

Fredericia lider stort tab af turister: Nu skal Businessman Brown og Familien Fjeld vindes tilbage

Fredericia For abonnenter

Far krævede millionerstatning efter overfald, men fik 2900 kroner: Datters sidste håb om retfærdighed forsvandt

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Erhverv

Klagenævn underkender Fredericia Kommune trods klager fra naboer: Landmand skal ikke undersøge gyllelugt

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Alarm 112

Udlændinge forsøgte at begå indbrud: Blev stoppet af hundepatrulje

Navne For abonnenter

Løbe- og madglad byrådspolitikers bedste råd: Vær modig og nysgerrig

Kultur

Hans blev kaldt for nazi-unge: - Det gør ondt på en lille dreng

Annonce