Annonce
Læserbrev

Skal boligmiljø, bebyggelsesgrad og kystzonebeskyttelse ikke længere respekteres?

Annonce

Læserbrev: Der er i Tved meget modstand mod AP-Pensions byggeplaner på Tvedvej 145 mellem Strandparken og Rosenholm/Vangen.

På et område, der ikke er større end Rosenholm (med 10 små boliger), vil AP-pension bygge 30–35 boliger. Bygningerne skal være på to til fire etager, sådan at bygningen på fire etager placeres tæt på Skamlingvejen.

I AP-pensions skitse overholdes reglen om bebyggelsesgrad ikke. Ca. 70 % skal, i flg. reglen, være opholdsareal, men det skitserede opholdsareal er langt mindre. Der vil være bygninger, vej og parkeringspladser, men næsten ingen grønne opholdsarealer. Skal børn lege på en vej med biler eller på en parkeringsplads? Da Rosenholm blev bygget, var kravet at huse og carporte ikke udgør mere end 30 % af arealet. Skal reglen om bebyggelsesgrad ikke overholdes for et byggeri lige ved siden af?

Kystzoneloven respekteres ikke; man vil bygge meget tættere på kysten end højhusene ligger.

I området vil vi komme til at bo meget tæt. Ved siden af højhuset (det østligste af Strandparken) med 120 lejligheder vil man placere mange boliger, så der bygges tæt på både Strandparken og Rosenholm/Vangen.

Der tages altså ikke meget hensyn til boligmiljø, indbliksproblemer, fjordudsigt eller regler om bebyggelsesgrad og kystbeskyttelse. En del af Strandparkens, Rosenholms og Vangens beboere vil miste udsigt.

Der er kommet indsigelser fra Vangen, Rosenholm og Strandparkens beboerrepræsentation, og 176 beboere i Strandparken har underskrevet en protest.

Da indsigelserne fra Rosenholm forsvandt på byforvaltningen, har boligudvalget besluttet at sagen går om i boligudvalget og byrådet. Byrådet var på sidste byrådsmøde ikke orienteret om Rosenholms indsigelser og fik den forkerte oplysning, at udsigten fra Rosenholm ikke påvirkes. Der har fejlagtigt i orienteringen til byrådet stået, at der ingen udsigt er, hvad Birgitte Kragh og Molle fra boligudvalget ved selvsyn har konstateret, at der faktisk er ved et nyligt besøg hos beboerne i området.

Skal boligmiljø, bebyggelsesgrad og kystzonebeskyttelse ikke længere respekteres?

Hvad mener AP-pension, boligudvalget og byrådet om beboernes kritik og de tilsendte indsigelser?

Bo Vesterlund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Energinet får finkæmmet byggeplads efter aktion - sikkerhed for aktivister og medarbejdere er i højsædet

Annonce