Annonce
Kultur

Skal de 'åndssvage' have en officiel undskyldning?

Annonce

Brejning: De blev kaldt åndssvage, og de blev placeret i store huse, hvor de kunne være mere afsondret fra den omverden, der gerne så dem gemt af vejen.

Når nu Godhavnsdrengene for nylig fik en officiel undskyldning, ja, hvad så med alle dem, der gennem årene blev anbragt i åndssvageforsognet? Skal de også have en undskylding?

Det spørgsmål vil komme op at vende hos Museet Kellers Minde, som byder indenfor til et foredrag om "Skyld og undskyldninger".

Det er den tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler, der kommer forbi, og han vil ikke sætte fokus på, hvad svaret skal være, men han vil sætte fokus på, om man overhovedet kan undskylde på andres vegne. Og hvad forskellen er på en undskyldning og en beklagelse. Foredraget vil fokusere på de officielle undskylninger og på den måde, de samtidig udtrykker et menneskesyn i forandring.

Foredraget er for alle, og der er start klokken 19 i Gauerslund Sognehus. Tilmelding senest 22. november til Lene2903@live.dk eller på telefon 40414295. Der er entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Nyt trænings- og legeområde undervejs: Ombygning af sundhedshuset rykker udenfor

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Fredericia For abonnenter

Vidste du det?: Derfor er der konstant rødt ved overgang uden nogen gående

Annonce