Annonce
Fredericia

Skal FHK skifte målmand? Cheftræneren overvejer at røre i gryden

Skal Emil Tellerup eller målmandsmakker Jimmi Andersen en tur på bænken? Det må tiden vise. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Fredericia HK har lukket for mange mål ind i sæsonens to første ligakampe, og derfor er det naturligt at kigge på målmandsposten. Om der skiftes på den, vil cheftræner Jesper Houmark dog ikke ud med.
Annonce

Fredericia: To kampe spillet, to nederlag og 71 indkasserede mål. Det er status for FHK efter sæsonens første opgør mod BSH og Århus.

Det er for mange mål at lukke ind.

- Du tæller mål, men det gør jeg ikke. Jeg tæller, hvor mange mål vi procentvis lukker ind i angreb mod os, hvor vi står seks mod seks, siger cheftræner Jesper Houmark.

Dermed mener han ikke, at et mål nødvendigvis bare er et mål.

- Mod BSH dækkede vi ikke godt op. Mod Århus lukkede vi for mange kontramål ind. Og det gjorde vi, fordi vi gav dem bolden for meget, når vi angreb, siger Jesper Houmark.

Annonce

Skal der skiftes i målet?

Det naturlige sted at kigge hen, når en klub lukker for mange mål ind, er på forsvaret og målmændene. Mod BSH dækkede FHK skidt op, men mod Århus så det faktisk ganske fornuftigt ud i det etablerede forsvarsspil.

Århus scorede på blot 23 procent af sine chancer mod FHK's etablerede forsvar i første halvleg i Århus. I anden steg det til 60 procent, men det er stadig fem procent under normalen på 65 procent.

Forsvaret står altså nogenlunde, så spørgsmålet er, om aben er hos målmændene. Emil Tellerup har indtil videre taget otte af 37 skud (22 procent). Jimmi Andersen har taget 12 skud på 44 forsøg (27 procent). Begge statistikker er renset for straffekast.

FHK har op til denne sæson hentet ungdomslandsholdsmålmanden Mikkel Løvkvist ind fra GOG. Spørgsmålet er, om Jesper Houmark kan finde på bytte ud i målet til fredagens kamp mod Skjern.

- Det er et spændende spørgsmål. Det må du jo finde ud af, om jeg gør på et tidspunkt, siger cheftræneren med et skævt smil.

Men man kan vel godt sige, at I har haft udfordringer i målet indtil nu?

- Det er den hurtige konklusion. Selvfølgelig kan der altid røres i gryden, når man har tre dygtige målmænd. Der kan altid ske noget, lyder det fra cheftræneren.

Fredagens kamp mod Skjern spilles klokken 19.30 i thansen Arena. Skjern har, ligesom FHK, tabt sæsonens to første kampe.

Klubben råder dog over en særdeles stærke navne som Eivind Tangen, Bjarte Myrhold og Anders Eggert.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fredericia

Efter Fredericia Teaters konkurs: Byrådet går efter at få støtte fra staten til genrejsningen

CORONAVIRUS

Live: Mundbindskrav i den kollektive trafik vil gælde året ud

Annonce